Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

Στα κρατητήρια παραμένει ο πρώην επόπτης δημητρίου, περιμένοντας από Δευτέρα την απόφαση της ανακρίτριας.





Στα κρατητήρια παραμένει ο πρώην επόπτης αλιείας, περιμένοντας από Δευτέρα  την απόφαση της ανακρίτριας, αν θα αφεθεί ελεύθερος τουλάχιστον μέχρι την ημερομηνία της δίκης του η οποία έχει προσδιοριστεί για την 12/1 του 2021 .

 Σήμερα ο υπόδικος δημητρίου, προσήλθε στην ανακρίτρια Αγρινίου με μια πλειάδα δικηγόρων και μάλιστα ακριβοπληρωμένων, από Αγρίνιο και  Αθήνα .

Το ζητούμενο της σημερινής πράξης, όπως γράψαμε στην προηγούμενη ανάρτηση, ήταν η παράβαση των όρων που του είχε ορίσει  το δικαστήριο, ώστε να κυκλοφορεί ελεύθερος τουλάχιστον μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του που ήταν σε βαθμό κακουργήματος. 

Ανάμεσα στους όρους αυτούς, ήταν η καταβολή χρηματικής εγγύησης 30.000 ευρώ (η οποία και κατατέθηκε ασκαρδαμυκτί ) και η παρουσία του στο οικείο αστυνομικό τμήμα ώστε να δηλώνει παρόν κάθε βδομάδα, .

Ο ίδιος παλεύει με νύχια και με δόντια να αποδείξει ότι όλα αυτά είναι παραμύθια, γιατί πίστευε ότι, με τόσους ακριβοπληρωμένους δικηγόρους και με τις γνωριμίες που έχει, η ανακρίτρια θα του χαριστεί και θα τον αφήσει ελεύθερο, μιας και η δίκη του είναι κοντά.

Μέχρι που κατάφερε και πήρε άδεια τηλεδιάσκεψης μέσω SKYPE, εκπροσωπώντας τους συνέταιρους στο κύκλωμα, που δεν είναι άλλοι από τον αλιευτικό συνεταιρισμό της Κλείσοβας, ένας συνεταιρισμός που και αυτός διώκεται για πλαστά τιμολόγια, εικονικούς συνεταίρους, απιστία και κατάχρηση χρημάτων από Ευρωπαϊκά προγράμματα.

    Το ερώτημα είναι, που βρήκε ένας δημόσιος υπάλληλος τόσα χρήματα για τόσο ακριβές παραστάσεις και δεύτερον, εάν είναι τεχνικός σύμβουλος των ιβαριών, γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει να επιδείξει έστω και μια απόδειξη παροχής υπηρεσιών.

Μαύρο χρήμα ; Θα δείξει !!!

Η ουσία όμως είναι ότι το παρακρατικό κύκλωμα δημητρίου θα ξηλωθεί, είτε κάποιοι το θέλουν είτε όχι.

Η επόμενη στάση, θα είναι οι εικονικοί αλιευτικοί συνεταιρισμοί, οι οποίοι θα πληρώσουν την αφέλειά τους, να πιστέψουν τις υποσχέσεις  δημητρίου για άφθονο χρήμα και μια λιμνοθάλασσα που θα ανήκει αποκλειστικά και μόνο σ' αυτούς (15 άτομα) , εκδιώκοντας και καταργώντας την ελεύθερη αλιεία εντός της λιμνοθάλασσας (των 500 οικογενειών) .  

Ακολουθούν οι υπάλληλοι των υπηρεσιών, που ανήκουν στο ίδιο κύκλωμα και έπαιρναν τα ποσοστά τους ώστε να καλύπτουν τον δημητρίου, ακόμη και στο νομοθετικό του έργο που επέβαλε για την αλιεία, μέσω της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και της κουμπάρας του, πρώην βολευτού τριανταφύλλου .

Μας ξενίζει λίγο η αφωνία των τοπικών του Σύριζα Αιτωλικού και Μεσολογγίου, οι οποίοι δια της σιωπής τους, προώθησαν τον δημητρίου, παρότι ήξεραν ότι την ίδια στιγμή κλείνουν τα σπίτια των συμπολιτών τους. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: