Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Άφαντη η Δημοτική Αρχή του ΔΔ Αιτωλικού, στις τελευταίες καταστροφές από την κακοκαιρία .







Όταν μια καταστροφή και δη από Φυσικά Αίτια, γίνετε απλά θέμα αναφοράς ή καταγραφής, τότε αυτό σημαίνει   ότι, η τοπική Αυτοδιοίκηση απέτυχε και η δυστυχία είναι ένα καθημερινό αποδεκτό φαινόμενο. 

Το Αιτωλικό τις τελευταίες μέρες αντιμετώπισε ομολογουμένως, μια άγρια επίθεση από ακραία φυσικά φαινόμενα, τα οποία προκάλεσαν αρκετές καταστροφές και για ακόμη μια φορά απέδειξαν ότι το Αιτωλικό είναι μια ανοχύρωτη πόλη, ανήμπορη να αντιμετωπίσει ακόμη και μια παρατεταμένη βροχόπτωση, όπως η πρόσφατη.

Το κοινό αίσθημα, που αντιδρά στην απραξία των τελευταίων δεκαετιών, σε ζητήματα θωράκισης και έργων υποδομής, αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά πόσο λάθος είναι, μιας και μας βάζει στη γνωστή λογική " Ας κάνουν επιτέλους κάτι και ας φάνε όσα θέλουν" .

...

Κανένα έργο των προηγούμενων δημοτικών αρχών, δεν σταμάτησε την καταστροφή, ούτε βέβαια προφύλαξε το βιός των ανθρώπων της θάλασσας, μα ούτε καν των δημοτών της πόλης μας.

 Ποια ήταν η αντίδραση της δημοτικής αρχής ; ΚΑΜΙΑ 

Άφαντη η πρόεδρος, στο λιοστάσι ο αντιδήμαρχος  ο δε δήμαρχος είχε κολλήσει  στη καταμέτρηση των πιστών σε αυτόν, δημοτικών συμβούλων. 




Στην ίδια περίπτωση, όταν την περιοχή μας την επισκέφθηκε ο Ιανός, ο δήμαρχος με τα στελέχη του ΔΔ Οινιαδών (και πολύ σωστά) ,  δήλωσε παρόν και συντετριμμένος,  απέναντι στο θέαμα, μιας ξεριζωμένης ελιάς ή την διάλυση κάποιων πρόχειρων κατασκευών, με τα φλας να παίρνουν φωτιά. 
  
Αυτό σημαίνει ότι ο εκεί αντιδήμαρχος και πρόεδρος, άσκησαν το θεσμικό τους ρόλο και επικουρικά  ο δήμαρχος ενήργησε, ως ο τελικός αποδέκτης, πριν την κοινοποίηση αιτημάτων προς το Υπουργείο. 

Στο Αιτωλικό είχαμε κάτι τέτοιο ; 
Όχι βέβαια. 
Ο αυτόματος πιλότος των Ματζή - Μασαούτης, για ακόμη μια φορά επιβεβαίωσε την μη επαφή τους με την πραγματικότητα του Αιτωλικού. 





Τι είναι γι' αυτούς το υδρόθειο ; Είναι κάτι που έχει άσχημη μυρουδιά ;
Τι πάει να πει, ότι η θάλασσα μπήκε στους δρόμους της πόλης; Ένα γραφικό στιγμιότυπο.
Τι σημαίνει βουλιαγμένες γαίτες και σπασμένα αλιευτικά καταφύγια; Κρίμα δεν θα πάμε βαρκάδα. 

Για ακόμη μια φορά επαναλαμβάνουμε: Δεν είναι κακό να είσαι άσχετος με την πραγματικότητα, άσχημο είναι να επιβάλεις την πραγματικότητα η οποία υπάρχει μόνο στο δικό σου φανταστικό κόσμο των μικροεξυπηρετήσεων, των αναγκών σου ή της ομαδούλας που υποτίθεται ότι υπηρετείς.

Το μήνυμα είναι καθαρό, πριν  ψάξτε γαίτα διαφυγής.

Προσγειωθείτε, ξυπνήστε από τα χαράματα και όχι από τις 10 και ασχοληθείτε με τα προβλήματα της πόλης που σας τίμησε, πριν να είναι  αργά. 

Η τετραετία περνά εύκολα ,  το μετά το μέτρησε κανείς, από εσάς; 
 
Πιστεύτε ότι ο Λύρος ή όποιο άλλο στέλεχος θα σας πάρει αύριο μαζί του στη δουλειά ή θα σας προωθήσει στον κρατικό μηχανισμό; 
Για να γίνει κάτι τέτοιο, πρέπει να έχετε αφήσει έργο πίσω σας, κάτι να επιδείξετε.
Δεν φτάνει μόνο η αναφορά, ότι κάποτε ήμουν ...

Πέρα από όλα αυτά και πάνω απ' όλα, θα μετρά η γεμάτη καλημέρα που θα ακούσετε από τους συμπολίτες σας, που κάποτε διοικήσατε .

Όλα δείχνουν ένα Βατερλό για εσάς τους ίδιους, αλλά και για το Αιτωλικό, που για ακόμη μια τετραετία δεν μπόρεσε να εκλέξει αλλά να επιλέξει .  

Ο ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ 







Δεν υπάρχουν σχόλια: