Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Με αναστολή μέχρι τη δίκη του ο πρώην επόπτης αλιείας.



Με αναστολή μέχρι τις 12/01 αλλά και με πρόσθετη εγγύηση 10.000 ευρώ και ακόμη μια μέρα υποχρεωτική εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης κακουργηματικού χαρακτήρα που έχει στη πλάτη του, ο πρώην επόπτης αλιείας δημητρίου, αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος.

Το πρόβλημα για τον ίδιο, δεν είναι βέβαια τα 10 χιλιάρικα, αλλά η μετακίνησή του στο αστυνομικό τμήμα για το παρόν που πρέπει να δίνει. 

Και επειδή, όπως είχαμε προβλέψει, τα στόματα σιγά - σιγά ανοίγουν, ο νταβατζής της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου - Αιτωλικού απαιτούσε και έπαιρνε κανονικό μισθό από κάθε αλιευτικό συνεταιρισμό που δήθεν εκπροσωπούσε, συν βέβαια το μέρισμα κατά το τέλος της αλιευτικής περιόδου. 

Οι δήθεν αλιευτικοί συνεταιρισμοί, εκτός αυτών των χρημάτων για τον ίδιο, χρηματοδοτούσαν και τα μέλη των επιτροπών που επισκέπτονταν τα ιβάρια, ώστε να διενεργήσουν έλεγχο ή να υπογράψουν ότι ήταν μάρτυρες κάποιας συγκεκριμένης πράξης, όπως πχ, απελευθέρωση χελιών στον Πατραϊκό Κόλπο.

Ανάμεσα στα νταβατζιλίκια που πλήρωναν και πληρώνουν οι ανύπαρκτοι αλιευτικοί συνεταιρισμοί, είναι και τα τελάρα με ψάρια, σε προσωπικούς   φίλους του δημητρίου, οι οποίοι ανήκουν στη πλειοψηφία τους, στις τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου -Αιτωλικού και σε άτομα στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δ. Ελλάδας. 

Εάν νομίζεται ότι τα ακούσατε όλα, μάλλον δεν ξέρετε ότι, η μετακίνηση, ανά την Ελλάδα,  μελών της οικογενείας δημητρίου, επίσης πληρώνονταν αδρά  από τους αλιευτικούς συνεταιρισμούς. 

Όλα αυτά γίνονταν όχι μόνο με την ανοχή των δήθεν προέδρων των ανύπαρκτων συνεταιρισμών, αλλά και με την απειλή,  ότι μόνο όσοι μείνουν κάτω από την ομπρέλα της παρακρατικής προστασίας του δημητρίου, θα μπορούν να κατέχουν τα ιβάρια για όσα χρόνια το επιτρέψει ο ίδιος.

Εδώ θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο νόμος Σύριζα , έβαλε ως κριτές, για την καλή λειτουργεία των συνεταιρισμών , στελέχη της Διεύθυνσης Αλιείας της Περιφέρειας Δ. Ελλάδας, οι οποίοι όμως μετά από παρεμβάσεις της βολευτίνας του Σύριζα, τριανταφύλλου  και του Κούστα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (σύμβουλος στη Περιφέρεια)  , είναι οι άνθρωποι του κυκλώματος δημητρίου, οπότε η απειλή για εδώ και τώρα έξωση από τα ιβάρια, ήταν εντελώς πραγματική. 

Τα στόματα ανοίγουν, γιατί σχεδόν το σύνολο των αλιευτικών συνεταιρισμών, ήδη διώκεται για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα και σίγουρα κανείς από όλους αυτούς δεν θέλει να χάσει ότι έχει κλέψει από τη Λιμνοθάλασσα και τους ανθρώπους , που πραγματικά δούλευαν και δουλεύουν για το μεροκάματο, ώστε η κλίκα δημητρίου να απολαμβάνει το κόπο τους και τον ιδρώτα τους. 





1 σχόλιο:

''Μη ενεργοί Πολίτες'' είπε...

Έρχονται πολλά σχόλια ενάντια στο πρόσωπο του πρώην επόπτη αλιείας (σχεδόν όλα) και ένα υπέρ του, αλλά με λέξεις που δεν μπορούμε να δημοσιεύσουμε. Υπομονή το τέλος του παρακράτους, όπως αυτό του μπανιέρα έφτασε. Τέλος τα τσιφλίκια στο δήμο Μεσολογγίου, τέλος στα νταβατζιλίκια στη λιμνοθάλασσα.