Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Το αιθέριο έλαιο μανταρινιού και τα πολλαπλά οφέλη του





Το μανταρίνι θεωρείται από τα πιο γλύκα φρούτα της ομάδας των εσπεριδοειδών και το συναντάμε πλέον και σε αιθέρια έλαια.


Είναι ήπιο και θεωρείται αρκετά χαλαρωτικό, αφού αφήνει μια γλυκιά αίσθηση. Το αιθέριο έλαιο μανταρινιού χρησιμοποιήθηκε παραδοσιακά στην κινεζική ιατρική για να ηρεμεί νου, σώμα και πνεύμα και να διευκολύνει τον ύπνο, αλλά δεν είναι μόνο αυτά τα οφέλη του.

...

Αντιγηραντική δράση: Προερχόμενο από τα εσπεριδοειδή, το αιθέριο έλαιο μανταρινιού αποτελεί πηγή αντιοξειδωτικών, ενώ αδρανοποιεί τις ελεύθερες ρίζες που καταστρέφουν τα κύτταρα του οργανισμού. Αποτελεί φυσική θεραπεία κατά της γήρανσης και αποτρέπει τα εξωτερικά σημάδια της χάρη στη βιταμίνη C. Αντίθετα με τα υπόλοιπα εσπεριδοειδή, είναι ασφαλές για χρήση στο δέρμα πριν την έκθεση στον ήλιο.

Σωματικοί πόνοι: Ανακουφίζει από τους σωματικούς πόνους, ξεπερνώντας ακόμα και τα παραδοσιακά και πιο δημοφιλή αναλγητικά, σύμφωνα με διάφορες έρευνες.

Φλεγμονές: Το κύριο συστατικό του μανταρινιού είναι η d-λεμονίνη, μια ουσία με πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά περισσότερο γνωστή για την αντιφλεγμονώδη δράση της.

Καρκίνος: Η d-λεμονίνη προλαμβάνει, επίσης, την ανάπτυξη και την εξάπλωση του καρκίνου.


Μικρόβια:
 Σύμφωνα με έρευνες, το αιθέριο έλαιο μανταρινιού έχει κριθεί ασφαλές να χρησιμοποιηθεί ως φυσικό συντηρητικό τροφών καταπολεμώντας την ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών, μυκήτων και βακτηρίων
.

https://www.pronews.gr/lifestyle/good-life/898197_aitherio-elaio-mantarinioy-kai-ta-pollapla-ofeli-toy

Δεν υπάρχουν σχόλια: