Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Το Υδρόθειο και οι Τοξικοί τοπικοί εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής






Ακόμη μια φορά έκανε την εμφάνισή του το υδρόθειο, προερχόμενο από το κανάλι του Αιτωλικού ,  σκορπίζοντας το θάνατο σε χιλιάδες ψάρια και  βυθίζοντας στην απόγνωση, τους ψαράδες της πόλης μας.

Ίσως κανείς μας δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι, βρισκόμαστε ένα βήμα πριν, από μια ανείπωτη τραγωδία, όπου όμοια, για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα, δεν έχει καταγραφεί.
  Ίσως  κάποιες  απομονωμένες περιοχές της   Αφρικής, να έχουν να επιδείξουν κάτι ανάλογο .

Το υδρόθειο είναι ένα τοξικό αέριο, όπου στο πέρασμά του, αφήνει μόνο θάνατο στους ζωντανούς οργανισμούς και αντιδρά  με το ασήμι, δίνοντάς του ένα μαύρο χρώμα. 

Τα αποτελέσματά του, ολέθρια για την τοπική οικονομία, αλλά και για τις παρενέργειες που αφήνει στην υγεία των κατοίκων του Αιτωλικού, όταν εγκαταλείπει  τα βάθη της λιμνοθάλασσας, λόγω ισχυρών ανέμων και 
γεμίζει τον ατμοσφαιρικό αέρα που αναπνέουμε.

Κανείς μέχρι τώρα δεν ασχολήθηκε σοβαρά με το πρόβλημα, κανείς δεν πρότεινε λύσεις, αλλά ούτε έχει εκπονηθεί κάποιο σχέδιο έκτακτης ανάγκης, σε περίπτωση ανεξέλεγκτης  έκλυσης του στην ατμόσφαιρα.

Σήμερα η νέα δημοτική αρχή με τους τοπικούς της εκπροσώπους, την Ματζή για πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου και τον Μασαούτη για αντιδήμαρχο Αιτωλικού, βλέπουμε ότι συνεχίζουν την ίδια καταστρεπτική ρότα, των προηγούμενων.

Υπάρχει βέβαια και το ερώτημα, κατά πόσο έχουν αντιληφθεί και οι δυο τους την ουσία του προβλήματος, μιας και δεν είχαν μεγάλη επαφή μέχρι τώρα, ούτε με το οικοσύστημα , αλλά ούτε και με τα προβλήματα του Αιτωλικού . 

Έτσι η απουσία τους τη στιγμή που ψοφούσαν εκατοντάδες τόνοι ψαριών και  χάνονταν το μεροκάματο μιας μεγάλης μερίδας δημοτών του Αιτωλικού, αυτοί οι δυο, κοιμόντουσαν τον ύπνο του δικαίου .

Μας ενημέρωσαν ότι, η μια είναι καθημερινά παρά του δημάρχου ως ιδιαιτέρα γραμματέας και ο δεύτερος, είναι αυτή τη περίοδο στη φούρια της συγκομιδής ελεών, τύπου καλαμών. 

Το μεγάλο κτίριο της πλατείας, έχει μπει προ πολλού στον αυτόματο πιλότο, προς άγνωστη κατεύθυνση, μιας και η λειτουργία του επαφίεται μόνο στην συνείδηση των υπαλλήλων του, στους οποίους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο.

 Ούτε η βασιλομήτωρ, ούτε ο πέρα βρέχει αντιδήμαρχος βρέθηκαν τη δύσκολη στιγμή, στο πλευρό των Αιτωλικιωτών,  για να συμπαρασταθούν στους πληττόμενους ψαράδες, ή να ζητήσουν τη γνώμη τους, ή να αντιδράσουν έστω, για τα μάτια του κόσμου.

Υπάρχει κάποιος σε αυτή τη δημοτική αρχή που να μην επαγγέλλεται τελικά την εξουσία ; 

Εάν υπάρχει, ας κάνει ένα σεμινάριο στο δημοτικό καράβι που έχει χάσει τον προσανατολισμό του, αλλά έχει το θράσος να λέει ότι ο γιαλός φταίει που είναι στραβός.    


Ο  ΔΡΑΚΟΣ


                                                                                                                                                                                                                 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

βρε ορθιο κτηνος δε γνωριζεις οτι υπευθυνος για αυτα τα ανοητα και ανουσια πραγματα ειναι η περιφερεια και ο φιλος σου ο φορεας;

ο δημος ευθυνη καμια δε φερει, τραβα τωρα μπας και καμακισεις κανα ψοφιο ψαρι του αφρου, γιδι

''Μη ενεργοί Πολίτες'' είπε...

Απ' ότι φαίνεται κάποιοι ενοχλήθηκαν γιατί καταγγείλαμε ότι στο Αιτωλικό μπορεί εκτός από ψάρια να χαθούν και ανθρώπινες ζωές. Ο μαινόμενος φίλος μας, δεν βλέπει ευθύνες, αλλά ρίχνει ευθύνες. Αγαπητέ γιδοβοσκιέ, το Αιτωλικό χάνετε, όταν βγεις από το μαντρί και αντιληφθείς τι γίνεται, μπορούμε να το ξανασυζητήσουμε. Όσο για το Φορέα, γιατί δεν τους κάνεις επίσημη καταγγελία, μιας και έχεις τόσο δίκιο. Θα σε προκαλούσαμε να διαβάσεις παλαιότερες αναρτήσεις μας για το Φορέα, αλλά δεν έχουμε και πολλές απαιτήσεις από κάποιους σαν εσένα. Τις επόμενες μέρες θα δημοσιεύσουμε το πως και το γιατί φταίει η δημοτική αρχή και ποια τα εγκλήματά της στη λιμνοθάλασσα. Για εμάς και δυστυχώς για εσένα, η δημοτική αρχή είναι διαχρονική δεν έχει χρώμα ούτε ονοματεπώνυμο.

Ανώνυμος είπε...

Δεν φερει καμια ευθυνη η δημοτικη αρχη. Το αιτωλικο χανεται αγραμματε γιατι οι αιτωλικιωτες ειναι σαν εσενα. Ακαματοι αεργοι ψευτομαγκες.
Με το φτωχο μυαλο σου λοιπον θα πεις οτι ο δημος πεταει τα λυματα στην θαλασσα. Πρακτική που εφαρμοζαν οι αιτωλικιωτες πριν μπαζωθει το νησι. Πρακτικη που εφαρμοζαν οι αιτωλικιωτες οταν δεν τους βολευε να σκαψουν μεχρι την αποχετευση. Μην ξεχνας οτι το αιτωλικο ειναι απο τις πρωτες πολεις της ελλαδας με αποχετευτικο δικτυο απο το 70. Εσεις το καταπατησατε και το καταπατατε οχι ο δημος. Και για του λογου το αληθες, για κοιτα κατω απο τα ποδια σου μην εχει κανενα βοθρο...
Με το φτωχο σου το μυαλο θα πεις για το βιολογικο. Βιολογικος που εγινε με επιδοτηση, ελεγχθηκε δηλαδη, και αναβαθμιστηκε μεταγενεστερα. Σε αυτη την περιπτωση οι αγαπημενοι δημαρχοι σου αιτωλικιωτες τον ειχαν παρατημενο να μολυνει με την ησυχια του. Ηρθε η ΔΕΥΑΜ του κατσουλη και προσπαθησε να συνεχισει την ησυχια αυτη. Ηρθε ο καραπανος και τον εβαλε μπροστα. Δεν το λεω εγω, το λένε τα αστικα λυματα του υπουργειου. Κανονισε να παει και στο νιοχωρι. Τωρα ο μαστρολυρος ο μουσουριωτης συνεχιζει τις προσπαθειες καραπανου και θα τον παει λεει νιοχωρι μερια.
Κατηγορεις λοιπον τους αιτωλικιωτες δημοτες και δημαρχους, τεμπελακο επιχορηγημενε; Γιατι οι αλλοι καλως επραξαν και πραττουν, αποδεδειγμενα.
Με την περιφερεια ομως να μην τα βαλουμε μη και μας κοψει καμια αδειουλα εεεε
δε ξερω μην εχεις και κανα διβαρι στο μυαλο, ιχθυοτροφεα της στεριας ...ονομα και πραμα. Αληθεια εκεινοι οι λακκοι εστια μολυνσης και κουνουπιων, ακομα να κλεισουν;

''Μη ενεργοί Πολίτες'' είπε...

Άποψή σου και είναι σεβαστή σε εμάς, αγαπητέ γιδοβοσκιέ.
Μιας όμως και τα ξέρεις όλα αυτά, δεν χρειάζεται να μάθεις τίποτα παραπάνω, πιστεύουμε ότι έχεις δώσει όλες τις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που βάζει η καθημερινότητα. Αλλά για πες μας, μιας και έλυσες το πρόβλημα του υδρόθειου, τους δημότες ποιος τους βάζει σε τάξη; Το δίκτυο ποιος το συντηρεί; Γιατί άλλαξαν τα δεδομένα του Βιολογικού σε μια νύχτα, στη σελίδα του Υπουργείου, εκεί δηλαδή που ήταν καταγεγραμμένη η μη λειτουργεία του Βιολογικού; Ο λεγόμενος μπανιέρας, γιατί πάει για παράβαση καθήκοντος; Τι έγινε με τα 500 χιλιάρικα που ήδη του έχει χρεώσει το δημόσιο; Γιατί ακολουθεί έλεγχος στις δημοτικές εταιρείες, από το ίδιο το Υπουργείο; Που βρίσκετε η αγωγή που κατέθεσε αυτός ο κύριος σε δημότη που μίλησε για το νερό και του ζήταγε 120.000 ευρώ για να τα δώσει σε ιδρύματα; Αφού δεν έχει καμιά δικαιοδοσία στην λιμνοθάλασσα και στην παραλία, γιατί μας γέμισε με τα δήθεν έργα του εντός και εκτός της λιμνοθάλασσας, στο προεκλογικό του λόγο;
Άκου γιδοβοσκιέ μου, το ποιο εύκολο είναι να τα χρεώνεις κάπου συγκεκριμένα, ώστε να μην δίνονται λύσεις. Η αγωνία σου να τα κάνεις όλα άσπρο μαύρο σε κάνουν γραφικό και υβριστικό απέναντι σε μια κοινωνία ολόκληρη. Κάτσε λοιπόν εκεί πάνω στη ραχούλα σου και απόλαυσε τις εξελίξεις, οι οποίες θα είναι καταιγιστικές. Μια δημοτική αρχή η οποία σέβεται καταρχάς τους δημότες της και δευτερευόντως τον εαυτό της, ακόμη και αν δεν φταίει σε τίποτα για μια καταστροφή, στέκεται δίπλα τους και από την επόμενη ώρα, επουλώνει πληγές. Αλλά αυτά τα κριτήρια, για κάποιους σαν εσένα είναι ξενόγλωσσές λέξεις και εχθρικές απόψεις.