Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

3η Σεπτέμβρη 1974

Που σας πάω τώρα, πόσα χρόνια πίσω.
Για ποιο λόγο;
Στις 3 Σεπτέμβρη του 1974 ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου, ίδρυσε το Πα.Σο.Κ.
Δεν υπήρξα ποτέ μου παπανδρεϊκός, αλλά η ίδρυση του Πα.Σο.Κ. ήταν καθοριστική, το Πα.Σο.Κ. στα τριάντα έξι χρόνια που μεσολάβησαν από τότε, περίπου τα 18, δηλαδή τα μισά χρόνια κυβέρνησε την χώρα, με πολλά από τα τότε στελέχη - υπουργούς να υπάρχουν ακόμα και να κάνουν παιχνίδι.
Άρα, έχει το ίδιο μερίδιο ευθύνης με τους άλλους, τους κακούς γαλάζιους,
Για αυτό σας λέω, μην τους πιστεύεται, ΜΑΖΙ ΡΗΜΑΞΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΓΑΛΑΖΙΟΙ και ΠΡΑΣΙΝΟΙ με τους ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ απαθείς θεατές, ΜΑΖΙ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ
ΤΙΜΩΡΗΣΤΕ ΤΟΥΣ
Δείτε μερικά σχετικά videακια που αλίευσα από το διαδίκτυο, από που ξεκίνησαν οι ΠΑΣΟΚΟΙ, (που βιάστηκαν να "χρίσουν" υποψήφιο και που βρίσκονται σήμερα.
Στο πρώτο θα ακούσετε τον ιδρυτή ανδρέα να διακηρύττει ότι ευαγγελίζεται ΕΙΡΗΝΗ, ΑΝΟΔΟ του ΒΙΟΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.
Οι επίγονοί του, ΔΕΝ ΤΗΡΗΣΑΝ ΤΊΠΟΤΑ ΑΠΌ ΤΑ ΠΑΡΑΠΆΝΩ

Δείτε


στο δεύτερο μιλάει (λίγο πριν εκλεγεί για πρώτη φορά), για δημοκρατία, για ανάπτυξη και για το μονοκομματικό κράτος της "επάρατης" δεξιάς. Για τα νιάτα της Ελλάδας που τότε ήμασταν εμείς και σαν χάπατα, πιστεύαμε όλες αυτές τις παπάρες.
Δείτε

στο τρίτο, τον ακούμε να λέει, για το πόσο πρέπει να βαθύνει η δημοκρατία, για τον συνδικαλισμό (και όλοι ξέρουμε τι κουμάσια γέννησε ο συνδικαλισμός στην Ελλάδα των γαλάζιων και των πράσινων φατριών) και για την τοπική αυτοδιοίκηση και τους ενεργούς πολίτες.
Οι επίγονοί του, γέννησαν τον Καλλικράτη, την ολοκληρωτική απαξίωση της τοπικής αυτοδιοίκησης, το οριστικό φίμωμα των ενεργών πολιτών, που ευαγγελίστηκε ο ιδρυτής τους, και που συνεχίζουν ακόμα και σήμερα, 14 χρόνια από τον θάνατό του, να του ξεσκίζουν τις σάρκες. ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ, που όταν κολώνουν και χάνουν κάθε ιδεολογικό επιχείρημα, επιστρατεύουν την μνήμη του εξάρωντας τον "ηλίθιο" συναισθηματισμό των Ελλήνων που τον λάτρεψαν, γιατί όποια κι αν είναι η δικιά μου γνώμη γι αυτόν, ο αντρέας πραγματικά λατρεύτηκε από πολλούς.
Δείτε το


και έτσι μετά από αυτά, φτάσαμε στο σήμερα
τ΄΄ακουσες πατέρα τα νέα;


Σήμερα δεν θα υπάρξει άλλη ανάρτηση, είναι τα γενέθλια του Πα.Σο.Κ. και η ημέρα του ανήκει.

Τειρεσίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: