Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Απίστευτο παρασκήνιο! Ποιος έδιωξε το ΔΝΤ; Γιατί δεν ανησυχεί το Μαξίμου;

Παντού σήμανε συναγερμός μετά την αποχώρηση του ΔΝΤ από τη διαπραγμάτευση, όμως στο Μαξίμου επικρατεί... ησυχία. Ο λόγος; Ήταν μια αναμενόμενη κίνηση. Η κόντρα πλέον μεταξύ Αθήνας και ΔΝΤ είναι ανοιχτή και η κίνηση των τεχνοκρατών-διαπραγματευτών του Ταμείου να αποχωρήσουν ήταν περισσότερο αποτέλεσμα κινήσεων στελεχών της κυβέρνησης που δείχνει διάθεση να τραβήξει το σχοινί.
Τι έγινε λοιπόν και υπήρξε αυτή η εξέλιξη;
Το περιβάλλον είναι βαρύ, αλλά το Μαξίμου ως φαίνεται έχει αποφασίσει να κινηθεί σε σκληρή γραμμή σε όλα τα επίπεδα.
Έτσι την περασμένη Δευτέρα και όταν Παππάς και Τσακαλώτος πήγαν να ενημερώσουν τον επίτροπο Μοσκοβισί "έπεσαν" πάνω σε ... παρατρεχάμενους του ΔΝΤ, όπως χαρακτηριστικά τους περιέγραψε κυβερνητική πηγή.
Οι εν λόγω τεχνοκράτες έδειξαν να επιθυμούν να παραμείνουν στη συνάντηση των στελεχών της ελληνικής πλευράς με τον κ. Μοσκοβισί.
Οι κ. Παππάς και Τσακαλώτος όμως αντέδρασαν. Όταν μάλιστα ο επίτροπος προσπάθησε να διασκεδάσει κάπως τις εντυπώσεις (δηλαδή θέλησε να επιτρέψει την παρουσία τους στη συνάντηση) οι Έλληνες διαπραγματευτές απείλησαν να αποχωρήσουν.
Κάπως έτσι και για να μην τιναχθεί στον αέρα η συνάντηση ο Πιερ Μοσκοβισί έκανε πίσω και έτσι έφυγαν οι "παρατρεχάμενοι" του ΔΝΤ. Βγήκαν από το γραφείο και η πόρτα έκλεισε πίσω τους.
Όπως λένε μάλιστα πηγές του Μαξίμου "εδώ και καιρό το ΔΝΤ βάζει εμπόδια και μπλοκάρει με το παραμικρό κάθε δυνατότητα σύγκλισης με τους Θεσμούς τηρώντας ανελαστική στάση. Δυναμιτίζει ουσιαστικά τη συμφωνία".
Κάπως έτσι και η ελληνική πλευρά έχει επιλέξει να απαντά με το... ίδιο νόμισμα.
Βέβαια σε επικοινωνιακό επίπεδο (και πίσω από κλειστές πόρτες) η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα έστειλε ένα μήνυμα, ωστόσο αμέσως μετά με την αποχώρησή του το ΔΝΤ έστειλε, ανοιχτά και όχι πίσω από κλειστές πόρτες ένα άλλο μήνυμα πιο ηχηρό και με αντίκτυπο σε όλα τα επίπεδα.
Το πολεμικό κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών κανείς προς το παρόν δεν γνωρίζει που θα καταλήξει και εάν θα έχει κάποιον νικητή...


newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: