Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

ΕΛΛΑΣ – BRICS – ΡΩΣΙΑ Μια Ισχυρή Συμμαχία Απέναντι στα «Κοράκια» της Ευρώπης

Την ίδια ώρα που Ευρωπαίοι και Δυτικοί «Εταίροι» (ο Θεός να τους κάνει..) απειλούν την Ελλάδα, υψώνεται μπροστά μια ιδανική ευκαιρία για νέες συμμαχίες, που θα προσφέρουν πραγματική βοήθεια στη χώρα μας και την κάνουν και πάλι έναν δυνατό παίκτη στη Γηραιά Ήπειρο… Κάτι που απεύχεται η Τρόικα, η οποία απειλεί για να μας κρατήσει σκλαβωμένους στη φυλακή της Ευρωζώνης…

Ιστορική ευκαιρία για την ενίσχυση της ελληνορωσικής συνεργασίας , και των σχέσεων με τις άλλες χώρες BRICS αποτελεί η συμμετοχή της Ελλάδας στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και ο Έλληνας Αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Κώστας Ήσυχος.

Μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik είπε πως «η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, θεωρεί πως αυτή η επίσκεψή τους στην Αγία Πετρούπολη είναι μια εξαιρετική ευκαιρία- ιστορική θα έλεγα, η οποία ανοίγει ένα ... παράθυρο σε μια περιοχή με την οποία έχουμε παραδοσιακά σχέσεις, σε ιστορικό θρησκευτικό, οικονομικό, πολιτισμικό επίπεδο».

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι Έλληνες θα μπορούσαν να ωφεληθούν σε μεγάλο βαθμό από τις συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας αλλά και τις διμερείς συνομιλίες που θα διεξαχθούν στο πλαίσιο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ στις 18-20 Ιουνίου.
Τόνισε μάλιστα, ότι η Ελλάδα αισθάνεται πως τα τελευταία χρόνια δεν έχει διερευνήσει «το βάθος και το πλάτος» των σχέσεων με τη Ρωσία, εκτιμώντας πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης της συνεργασίας της Ελλάδας με τις χώρες BRICS και τις χώρες της Ευρασίας, ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας.

«Γι ‘αυτό και πιστεύω ότι ανοίγουμε έναν νέο δρόμο, και θα πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτόν», σημείωσε ο υπουργός συμπληρώνοντας ότι η συνεργασία της Ελλάδας με χώρες BRICS μπορεί να επεκταθεί στους τομείς των μεταφορών, της βιομηχανίας τροφίμων, του τουρισμού και στη δημιουργία μικτών ελληνικών-ρωσικών επιχειρήσεων σε Ελλάδα και Ρωσία.

Στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, που διεξάγεται από το 1997 συμμετέχουν αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, επικεφαλής των μεγαλύτερων εταιρειών και οικονομικοί εμπειρογνώμονες από όλο τον κόσμο. Τις εργασίες του Φόρουμ το 2014 παρακολούθησαν πάνω από 4.700 καλεσμένοι από 73 χώρες.



http://hellasforce.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: