Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Ο κιτς Χριστουγεννιάτικος στολισμός τ΄Κίτς κι τς Παγώνας




Φέτος ως γνωστόν υπάρχει απαγόρευση μετακίνησης λόγο πανδημίας, γι' αυτό και επιλέχθηκε από τη δημοτική αρχή, η κεκλεισμένων των θυρών τελετή φωτισμού του Χριστουγεννιάτικου δέντρου .

Επειδή υπάρχει και μια έρπουσα  οικονομική δυσπραγία, οι ιθύνοντες, αποφάσισαν ο στολισμός να γίνει ναι μεν εντυπωσιακός, αλλά με ελάχιστα έξοδα, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν  οι ίδιοι . 

Το πείραμα πέτυχε εν μέρη στο Μεσολόγγι, στο οποίο φάνηκε ο πόθος κάποιων να αναδείξουν ένα στιλ νεοπλουτισμού με γεύση ριγανάδας, απέτυχε όμως παταγωδώς στις άλλες πόλεις του ιερού δήμου.
Γι' αυτό άλλωστε και είχαμε τις γνωστές αντιδράσεις στο Νιχώρι.

Στο Αιτωλικό η γύμνια της εικαστικής πρότασης, συνάντησε την ανυπαρξία των... αντιδημάρχου και προέδρου του Δημοτικού Διαμερίσματος.


Το αποτέλεσμα τραγικό, από κάθε άποψη.

Ένα ξύλινο σπιτάκι με ένα φουγάρο, στα χρώματα του Σάντα Κλάους και κάτι λαμπιόνια από εποχής Καλλικράτη, υποτίθεται ότι στόλισαν την πόλη μας, ώστε να υπενθυμίζουν στον κάθε δημότη ότι ήρθαν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά.

Όσο για το ύψος των δαπανών, μπορεί να ήταν πράγματι χαμηλό, (πως θα μπορούσε άλλωστε να είναι υψηλό, ένα  σκηνικό  βγαλμένο από τις βουκολικές εμπειρίες των δημιουργών του), ακούγονται όμως διάφορες καταγγελίες για την υπεύθυνη αντιδήμαρχο.

Η κυρία Μελαχρή, από ότι διαβάζουμε, έχει βαλθεί να ξεπληρώσει προεκλογικές επιταγές και προμηθεύεται προϊόντα, μόνο από ένα προμηθευτή, ο οποίος τυγχάνει να είναι και υιός προϊσταμένης τμήματος, στο δημαρχείο του Ραδιοφωνικού Σταθμού.   
Αυτό όμως είναι θέμα, για μετά, όταν θα έχουμε το ξεστόλισμα .

Η όλη διαδικασία του κιτς στολισμού του Αιτωλικού, ανέδειξε για ακόμη μια φορά την απουσία πρότασης, αλλά και παρέμβασης των εκπροσώπων μας, δηλαδή του Κίτσου και της Παγώνας, οι οποίοι με κάθε ευκαιρία ποζάρουν, ώστε να απαθανατίσουν τα τεράστια έργα τους, όπως το βάψιμο ενός από τα παγκάκια της πόλης.

Εμείς αντιπαραθέτουμε εικόνες από το στολισμό του Μεσολογγίου και του Αιτωλικού, ώστε ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του. 

Το δέντρο στη κεντρική πλατεία του Μεσολογγίου 


Το δέντρο στη κεντρική πλατεία του Αιτωλικού 


Μεσολόγγι 


Αιτωλικό 


Μεσολόγγι 



Αιτωλικό 
 
Οι υπόλοιποι κεντρικοί δρόμοι του Αιτωλικού, μήτε που είδαν έστω ένα κλεφτοφάναρο. 

Ρε παιδιά, εάν δεν σας βγαίνει, μην το κουράζετε, είναι κρίμα για μια ολόκληρη πόλη και ντροπή για αυτούς που σας ψήφισαν. 
Πιστεύουμε ότι ο Λύρος θα βρει κάποιο πόστο να σας δώσει, ώστε να ξεδιπλώσετε το ταλέντο σας στην άσκηση εξουσίας. 

Λυπηθείτε τουλάχιστον την όραση και τους οφθαλμούς των συμπολιτών σας. 

Ο ΚΟΥΜΠΑΝΟΣ
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

mono ta fanaria pou evale o karapanos sas emeinan... amartia apo to theo

prin apo afton oute dentro de stolizate, kamia paliogaita kai kati pseftokaravakia tou kakou kairou

hrthe kai sas emathe to stolismo se olo to aitoliko

kai tora gkriniazeis. mia xara sas exei o liros. opos sas axizei. pies ligo nero apo ti vrisi sthn ugia tou karapanou kai ola tha ftiaxoun