Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

θα επιμείνω

Η ανάρτηση αυτή προέρχεται από σχόλιο που υπάρχει στην ανάρτηση μου της 8ης Οκτωβρίου που είχε τίτλο Η αδιαφορία και η αδράνεια των πολλών έντιμων οδηγεί αναπόφευκτα στο θρίαμβο των λίγων απατεώνων.
Θεωρώ ότι αυτά που γράφει ο φίλος αναγνώστης, είναι πολύ σημαντικά για να μείνουν έτσι στα σχόλια, χωρίς να τα σχολιάσω, χωρίς να τα εμπεδώσουμε.
Διαβάστε λοιπόν...
Η αποχή ερμηνεύεται και αξιοποιείται, πάντα, εκ μέρους του πολιτικού συστήματος του κεφαλαίουως ανοχή ή ως βολική παραίτηση , (βολική παραίτηση για ποιόν; ποιον βολεύει, όταν παραιτούμεθα των δικαιωμάτων μας; γιατί το να απαιτούμε μια ικανή και τίμια εξουσία, είναι δικαίωμα μας) το οποίο συνεχίζει ακάθεκτο να εφαρμόζει τη στρατηγική του, στο όνομα, μάλιστα, εκείνων των... «δημοκρατικών πλειοψηφιών» (που στην ουσία, αφού εμείς παραιτηθήκαμε, η μειοψηψία αποφάσισε για μας, ονομαζόμενη αίφνης "πλειοψηφία") που έχουν ως παγκόσμιο σύμβολο τον εκάστοτε Αμερικανό Πρόεδρο, ο οποίος ψηφίζεται από τους μισούς των... μισών, που προσέρχονται στις εκλογές των ΗΠΑ.
Βέβαια, το να πάει κανείς μέχρι την κάλπη είναι συνθήκη αναγκαία, αλλά όχι και ικανή από μόνη της, για να καταστήσει την ψήφο ένα ακόμα όπλο κατά της αντιλαϊκής πολιτικής.
Ικανή μετατρέπεται πάντα σε συνάρτηση με το τι θα ψηφίσεις.
Γιατί, τελικά, αυτό είναι που φοβούνται όσοι είτε ευθέως «προτείνουν», είτε υπογείως καλλιεργούν το κλίμα της αποχής.
Δεν τρομάζουν μήπως δεν πας να ψηφίσεις

Τρομάζουν πως, πηγαίνοντας στην κάλπη, κινδυνεύουν να επιλέξεις και να ψηφίσεις το «λάθος» - κατ' αυτούς - κόμμα, συνδυασμό, πρόσωπο

Τι θα γίνει, λοιπόν, στις επερχόμενες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές στην Ελλάδα;
Είναι εποχές παραίτησης ή μήπως «σωστής» ψήφου;
Και σωστή είναι μόνο η ψήφος που πέφτει μέσα στην κάλπη. Και που βγαίνοντας από αυτή μπορεί να μετασχηματιστεί σε πολιτική δύναμη αντίστασης, αντεπίθεσης και ανατροπής.





για τον σχολιασμό και τις επισημάνσεις
Κασσάνδρα
θα επιμείνω λοιπόν να σας φωνάζω, ΣΥΜΜΕΤΕΧΕ, μην παραιτήστε
ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ, μην τους κάνετε το χατήρι
Μην αφήσετε τους λίγους κομματικούς σκύλους ένθεν κακείθεν να παίξουν πάλι παιχνίδι στην πλάτη σας
ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: