Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

holly business

«Ιερό» δάνειο για αγορά μετοχών της Εθνικής!!!
Η Εκκλησία της Ελλάδος δανείζεται 27 εκ. ευρώ για να μετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας!!!
Αυτός είναι ο ταπεινός χριστιανισμός !!!
Ενώ είναι ένας από τους μεγαλύτερους μετόχους στην Εθνική τράπεζα, δεν τους φτάνει, θέλουν κι άλλο, να γίνουν μεγαλύτεροι!!!
(η απληστία δεν είναι αν θυμάμαι καλά, ένα από τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα; ΝΑΙ, καλά θυμάμαι, είναι!!!)
Εδώ τίθεται και ένα άλλο θέμα, έχει το δικαίωμα η εκκλησία να δανείζεται χωρίς την σύμφωνη γνώμη του Κράτους; (ένας δήμος, η νομαρχία, ένα υπουργείο, ένα σχολείο, ΔΕΝ μπορεί να δανειστεί χωρίς να έχει την απαιτούμενη έγκριση, επειδή ακριβώς δεν είναι ανεξάρτητοι οργανισμοί ή επειδή δεν είναι ιδιώτες, ώστε να πράττουν κατά βούληση)
Γιατί αν είναι ανεξάρτητος οργανισμός (αν είναι δηλαδή ένας ιδιώτης, μια επιχείρηση) να πάψω εγώ ο μαλάκας να πληρώνω τον ρασοφόρο!!
Αν είμαι καλά ενημερωμένος, δεν έλεγε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ότι είναι μύθος η φήμη περί πλούσιας εκκλησίας;
(ΝΑΙ, καλά ενημερωμένος είμαι, το έλεγε)

η είδηση
Με δάνειο από το... Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ύψους 27 εκ. ευρώ συμμετέχει η Εκκλησία της Ελλάδος στην αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας. Η τελική απόφαση για συμμετοχή στην αύξηση ελήφθη χθες από τη Σύνοδο της Ιεραρχίας και το επόμενο διάστημα η Εκκλησία θα προχωρήσει στην ολοκλήρωση της σύναψης δανείου προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει το κόστος της αγοράς. Όπως επισήμανε ο εισηγητής και πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Εκκλησίας, Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Θεόκλητος, ο οποίος είναι εκπρόσωπος της Εκκλησίας στο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής, «η τιμή εκδόσεως της μετοχής είναι αρκετά ελκυστική, η Εκκλησία δεν πρέπει να απολέσει την δεσπόζουσα θέσιν που κατέχει εις την μετοχικήν σύνθεση».
Εμ' βέβαια πως θα εξαγοράζουν συνειδήσεις και όχι μόνο??
Η Ιεραρχία έλαβε την απόφαση για συμμετοχή στην αύξηση χωρίς αντιπαραθέσεις και επέμεινε στην ανάγκη δανειοδοτήσεως αφού όπως προκύπτει από τα οικονομικά στοιχεία τα έσοδά της εξαιτίας της οικονομικής κρίσης σταδιακά μειώνονται.
Τα πρόβατα άρχισαν να ξυπνούν!!! (τους πήρανε χαμπάρι σιγά - σιγά;)
Ως εκ τούτου απευθύνθηκε σε όλες τις μεγάλες τράπεζες για τη λήψη δανείου με ενέχυρο τις μετοχές της Εθνικής (μετοχοδάνειο) πλην όμως ανταποκρίθηκε μόνο το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Το Ελληνικό δημόσιο δηλαδή!!
Η κρίση που πλήττει τη χώρα μας αποτελεί το κύριο αντικείμενο της ετήσιας τακτικής συνεδρίασης της Συνόδου της Ιεραρχίας και όλοι οι μητροπολίτες αναμένουν με ενδιαφέρον τις εισηγήσεις των Μητροπολιτών Σιατίστης κ. Παύλου και Δημητριάδος κ. Ιγνατίου οι οποίοι θα προτείνουν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να υποστηριχθούν όλες οι κοινωνικές ομάδες που δοκιμάζονται

ΧΑΧΑ ΧΑΧΑΧΑΧΑ Καλό το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε???

για την αντιγραφή, τα σχόλια και τις επισημάνσεις
ο Γραμματοσυλλέκτης
η ανάρτηση και η φωτό, προέρχονται από εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: