Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

πάλι οι κακοί ναυπακτιώτες

Καθημερινό φαινόμενο αποτελούν οι πυρκαγιές που εκδηλώνονται στον επαρχιακό δρόμο που συνδέει την πόλη του Μεσολογγίου με το TΕΙ, ο οποίος έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο. Οι φωτιές αυτές εκδηλώνονται μεσημβρινές και απογευματινές ώρες συνήθως από τους σωρούς των σκουπιδιών. Καθημερινά η Πυροσβεστική υπηρεσία δέχεται κλήσεις για αντιμετώπιση μιας τέτοιας πυρκαγιάς. Όπως σημειώνει ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Μεσολογγίου Νικόλαος Σφήκας, τις φωτιές τις βάζουν πιθανότατα οι αθίγγανοι που έχουν κοντά στο σημείο οικισμό έτσι ώστε να καρπωθούν διάφορα μέταλλα που ίσως τους είναι χρήσιμα. Το φαινόμενο αυτό δημιουργεί προβληματισμό στους αξιωματικούς της πυροσβεστικής οι οποίοι δεν ανησυχούν βέβαια για την επέκταση των πυρκαγιών σε παρακείμενες εκτάσεις αλλά όπως λέει ο διοικητής της υπηρεσίας υπάρχει σοβαρό πρόβλημα μόλυνσης τους περιβάλλοντος.... Δεν είμαστε εμείς οι αρμόδιοι για να πούμε που πρέπει να πάνε τα σκουπίδια λέει ο κ. Σφήκας, όμως δεν μας αφήνει αδιάφορους το γεγονός ότι από την καύση των σκουπιδιών η περιοχή πνίγεται από μαύρους καπνούς.
Η κατάσταση μόνο απαράδεκτη μπορεί να χαρακτηριστεί αφού εδώ και χρόνια λόγω έλλειψης χώρου εναπόθεσης αδρανών υλικών, ιδιώτες και πολλές φορές ακόμη και οι υπηρεσίες του δήμου αδειάζουν τα αδρανή υλικά και μαζί τους πολλά άλλα σκουπίδια κατά μήκος του δρόμου που καθημερινά διασχίζουν δεκάδες φοιτητές για να μεταβούν στο TΕΙ.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο δρόμος και κατ’ επέκταση και τα σκουπίδια βρίσκονται στην άκρη της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου, ενός βιότοπου που προστατεύεται με διεθνής συνθήκες και δυστυχώς μολύνεται από την αδιαφορία και την απραξία των αρμόδιων φορέων.
Στο παρελθόν έγιναν κάποια βήματα για την απομάκρυνση των σκουπιδιών σε άλλο χώρο. Δυστυχώς αυτό δεν έφερε αποτελέσματα και έτσι σήμερα η εικόνα συνεχίζει να είναι η ίδια. Είναι ίσως το σημαντικότερο πρόβλημα της σύγχρονης πόλης του Μεσολογγίου που ταλαιπωρεί τους κατοίκους, επιβαρύνει το φυσικό περιβάλλον και φυσικά κρύβει κινδύνους για την δημόσια υγεία. ΣΚ

μπράβο γιάννη, όλα καλά τα 'χεις καμωμένα
το μεγαλύτερο κακό όμως που κουβαλάς, είναι ότι αν (είναι εντελώς φανταστικό το σενάριο - τέταρτος και καταϊδρωμένος θα είσαι) κέρδιζες εσύ τις εκλογές, θα ήταν για το Αιτωλικό σα να μην άλλαξε τίποτα.
Είσαι το ίδιο ψεύτης - ανίκανος - μηδενιστής και άχρηστος, όσο κι ο γαλάνης





ο Δημοσιογράφος
από το ηλεκτρονικό περιοδικό Πράσινο+Μπλε.grΤεύχος 4ο 22-10-2010 της Ναυπάκτου στη σελίδα 4

Δεν υπάρχουν σχόλια: