Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

πετάει, πετάει ο πτέραρχος

ε πτέραρχος είναι θα πέταγε, τι θα 'κανε;
θα σερνόταν στη γη σαν τα σκουλήκια ή θα πήγαινε υπόγεια σαν τον αρουραίο;
αν και αντάρτης, κερδίζει κάθε μέρα έδαφος σε σχέση με την επίσημη συμμετοχή της ν.δ. που τα έχουμε ξανάπει, είναι ο αχριστος νίκος

Ιδιαίτερα θαρραλέος αποδεικνύεται και ο πτέραρχος, που συνεχίζει και αυτός να μας στέλνει δελτία τύπου
(πτέραρχε, για πες εκεί στους γραφιάδες που γράφουν τα δελτία τύπου να προσέχουν λίγο την ορθογραφία - δεν θα τα ξάναδιορθώσουμε στο λέμε)

το δελτίο τύπου
Παρουσία πλήθους κόσμου εγκαινιάστηκαν τα γραφεία του συνδυασμού μας "Πορεία Δημιουργίας".
(σ' αυτό παιδιά, λέει αλήθεια, αν κρίνω από τη φωτό, ένας χαμός γινότανε)

(αχριστόγιαννε, αυτό που βλέπεις είναι πλήθος κόσμου - όχι αυτό!!!)

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν:
Ο... Βουλευτής Ευβοίας κ. Κεδίκογλου ως εκπρόσωπος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας,
Ο κ. Ζωγράφος Λάμπρος, μέλος της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας,
Ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Σκαρμούτσος,
Ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Υποψήφιος Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Σύρρος,
Ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος Δημοτικός Σϋμβουλος κ. Νίκος Καραπάνος
Η Νομαρχιακή Σύμβουλος κ. Νάγια Δακαλάκη
Οι πρώην Δήμαρχοι Οινιαδών και Αιτωλικού κ. Γεράσιμος Νεστωράτος και Κώστας Σταράμος,
Ο πρώην αντιδήμαρχος Οινιαδών κ. Στάθης Τίτας.
(τώρα πτέραρχε, αν όλους αυτούς μας τους λες για καλό, κάνεις λάθος.
Όλοι αυτοί, είναι κομματικά γαλάζια σκυλιά, επειδή τα έχουμε βάλει με το πασοκ, που είναι κυβέρνηση, μην παίρνουμε και θάρρετα, της ίδιας λαμογιοκατηγορίας είναι τα σκυλιά ΟΛΩΝ των κομμάτων)
Ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην βουλευτής κ. Σπήλιος Λιβανός, δεν παραβρέθηκε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων (τι λέει μωρέ - η φίρμα, είχε υποχρεώσεις, σώπα ρε μεγάλε, σώπα ρε, μήπως τα έχουμε πλακάκια με τον άχριστο νίκο σπήλιο μας; άκου είχε υποχρεώσεις) αλλά με fax που απέστηλε, απηύθυνε θερμό χαιρετισμό. (πολύ κακώς το διαβάσατε, αν σας γούσταρε ΕΠΡΕΠΕ να ήταν εκεί - έτσι τους δίνετε αξία, που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ, και σ' αυτόν και σε άλλους ανεπάγγελτους ομοίους του, που έχουν το βουλευτιλίκι για hobby - ακούς, είχε υποχρεώσεις... ο χαμένος)
Επίσης, παραβρέθηκε εκπροσωπώντας τον Βουλευτή κ. Κώστα Καραγκούνη ο αδελφός του Λεωνίδας. (μωρέ μουρλαθήκατε εντελώς; έστειλε τον αδερφό του και αντί να τον κλωτσοπετάξετε, το γράφετε πανηγυρίζοντες κιόλας;)
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Κεδίκογλου σημείωσε πως οι Αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου έχουν καθαρά πολιτικό χρώμα και σε αυτές πρέπει να δοθεί απάντηση από τους πολίτες που αντιδρούν στο μνημόνιο και στην επιτήρηση από το ΔΝΤ. (τα κάνατε εσείς σκατά, αποφασίσατε ένα μήνα πριν τις εκλογές ον θα "χρίσετε" υποψήφιο, και να δώσουν την απάντηση τώρα οι πολίτες - ρε δε πάτε στο διάολο όλοι μαζί) Χαιρέτισε την υποψηφιότητα Πρεβεζάνου και δήλωσε σίγουρος για την επικράτηση στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Ο κ. Πρεβεζάνος, στη σύντομη ομιλία του ευχαρίστησε τους συνδημότες για τη θερμή υποδοχή και παρουσία τους.
Ανέφερε ότι τόσο αυτός όσο και οι συνεργάτες του έχουν πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που ανέλαβαν να οδηγήσουν το νέο Δήμο πιο έμπειροι και πιο αποφασισμένοι και ζήτησε από τους πολίτες να τον εμπιστευτούν αφού έχει δώσει δείγματα γραφής κατά την προηγούμενη δημαρχιακή του θητεία στην Ι.Π. Μεσολογγίου την περίοδο 2003-2006. (αυτή τη θητεία, μην την πολυσυζητάς πτέραρχε - είπαμε ο κόσμος ξεχνάει, αλλά μην ξύνουμε και πληγές)
Παρουσίασε στοιχεία από το ιδιαίτερα σημαντικό έργο που επιτελέστηκε, αλλά δυστυχώς δεν προβλήθηκε και αυτή ήταν η αιτία της ήττας το 2006, όπως η κατασκευή του ΧΥΤΑ, η εφαρμογή του σχεδίου πόλεως, η ανάπλαση των Ανατολικών αλιπέδων, η αποχέτευση του Αγίου Θωμά, η αλλαγή του δικτύου ύδρευσης στο Ευηνοχώρι, το έργο μεταφοράς νερού στις Μαγούλες, η παραχώρηση οικοπέδου στο Υπουργείο Πολιτισμού για κατασκευή Κεντρικού Αρχαιολογικού Μουσείου (που είναι ρε παιδιά αυτό το Μουσείο;) αλλά και πλήθος άλλων έργων.
Σημείωσε ότι το 2006 ανέλαβε τις τύχες του Δήμου η πιο καταστροφική δημοτική αρχή όλων των εποχών. (σωωωστό) Έγινε κακοδιαχείριση και κατασπατάληση (έλα μωρέ τώρα, υπερβολές - δείτε τι έγινε στο Αιτωλικό και θα καταλάβετε ότι λέτε υπερβολές) του δημόσιου χρήματος αφού η απερχόμενη δημοτική αρχή υπερχρέωσε το Δήμο και τις Δημοτικές επιχειρήσεις. Συνολικά το χρέος ανέρχεται περίπου στα 6.000.000€ (πόσο;;; καλά, μπορεί και να μην υπερβάλλετε) σύμφωνα με τεκμηριωμένα στοιχεία" ανέφερε χαρακτηριστικά
Στη συνέχεια τόνισε πως η περιοχή μας αδικήθηκε με το νόμο Καλλικράτη (δεν αδικήθηκε, βοήθησε κι ο γιάννης ο άχριστος σ' αυτό) και θεωρεί πως η ενσωμάτωση περιοχών που βρέθηκαν έξω από τα όρια του νέου Δήμου είναι θέμα προτεραιότητας του συνδυασμού. (κάλα κρασά πτέραρχε, τώρα είναι αργά, σοβαρέψου και πες κάνα καλό σχέδιο κι άσε τα λαϊκίστικα)
Εν συνεχεία παρουσίασε τα κύρια στοιχεία του προγράμματος του συνδυασμού που είναι:
(άιντε να δούμε)
1.Η εύρυθμη λειτουργία του Δήμου ενσωματώνοντας τις νέες αρμοδιότητες που του μεταβιβάζονται
2.Η αναβάθμιση της ποιότητας της καθημερινότητας
3.Υποστήριξη των αναγκαίων υποδομών ανάπτυξης της λιμνοθάλασσας, της γεωργίας και της κτηνοτροφίας
4.Ο ολοκληρωμένος πολεοδομικός σχεδιασμός του νέου Δήμου.
5.Η προστασία – ανάδειξη – οικοτουριστική ανάπτυξη του μοναδικού οικοσυστήματος του νέου Δήμου.
6.Η υποστήριξη και ενίσχυση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην πόλη μας. Συγκεκριμένη επιδίωξη είναι η ενίσχυση του ΤΕΙ και η λειτουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας με έδρα την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.
7.Η ανάδειξη της πλούσιας Αρχαιολογικής και Πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής μας με την ίδρυση Κεντρικού Αρχαιολογικού Μουσείου στην πρωτεύουσα πόλη του Νομού. Οι Αρχαιολογικοί Χώροι, τα αρχαία θέατρα Οινιαδών, Πλευρώνας και Καλυδώνας, τα μνημεία της νεότερης ιστορίας όπως του Κήπου των Ηρώων και της Λιμνοθάλασσας, το μουσείο Κατράκη, οι ιδιωτικοί πολιτιστικοί χώροι της Διεξόδου και του ιδρύματος Μοσχανδρέου (άιντε πονηρούλη, τα τσίμπησες τα ψηφαλάκια) και τα λαογραφικά μουσεία της περιοχής αποτελούν βαριά πολιτιστική κληρονομιά.
Τόνισε επίσης ότι κορυφαίο πολιτιστικό έργο αποτελεί για το συνδυασμό η ίδρυση και λειτουργία της Διεθνούς Ακαδημίας Ελευθερίας στο Παλαιό Νοσοκομείο «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» .
Τέλος, έκανε αναφορά στο θέμα του εφετείου λέγοντας: "Το εφετείο ανήκει και θα ιδρυθεί εδώ στο ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ, (άσε τα λαϊκίστικα, εσύ είσαι στρατιωτικός και τα λες τσεκουράτα - πάει το Εφετείο, έχει βγάλει φτερά και πετάει πάνω από το Αγρίνιο) εδώ που πρωτοσυζητήθηκαν και εδραιώθηκαν οι θεσμοί δικαιοσύνης το 1821 στο συνέδριο της «Δυτικής Χέρσου Ελλάδας», αλλιώς τα κορμιά μας θα λιώσουν έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης (ώπα- ώπα, πιες ένα καφέ πρώτα, φάε κι ένα σάντουιτς, μην πας νηστικός) σε ένδειξη διαμαρτυρίας και αποφασιστικότητας" ενώ δεν παρέλειψε ότι πρέπει να πάψει πλέον η περιοχή να τρέχει πίσω από τα γεγονότα.
Ο κ. Πρεβεζάνος έκλεισε την ομιλία του με κάλεσμα προς τον κόσμο:

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ! (περίεργο, γιατί όλοι εμείς χρωστάμε παντού)
ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ! (γι αυτό έκανες αντάρτικο, για να μην δεσμεύεσαι - μπράβο πτέραρχε)
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ! (στην ηλικία σου και είσαι ακόμα ανύπαντρος πτέραρχε;)
ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ! (αυτό θα το πούμε στο τέλος της τετραετίας, στην αρχή πτέραρχέ μου, όλοι το ίδιο λένε)

ΠΤΕΡΑΡΧΕ ΛΥΠΑΜΑΙ, ΑΛΛΑ, στην θεωρία όλα αυτά είναι ωραία, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ, ΜΕ ΠΟΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΣΟΥ ΘΑ ΤΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ;; ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, εάν δεν ΜΑΘΟΥΜΕ τον τρόπο που σκοπεύεις να τα πραγματοποιήσεις, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ, παρά μια ωραία έκθεση. Να περιμένουμε;; - θα περιμένουμε, έτσι κι αλλιώς, δεν έχουμε και τίποτα άλλο να κάνουμε

το τέλος της ομιλίας των εγκαινίων, ακολούθησε μουσική εκδήλωση, με τον πτέραρχο να άδει τα παρακάτω άσματα που αποτελούν και κεντρικά προεκλογικά συνθήματα του συνδυασμού

ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΜΑΣ!
ΔΕΙΞΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΑΣ!
ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ!
ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΙΑ "ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ"

η φωτό είναι αποκλειστικότητα του paparazzi από την ωραία εκδήλωση
καλά τα λες πτέραρχε, αλλά ΠΟΛΥ "ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΙΚΑ" δεν προχωράς έτσι, ούτε στ' Αντελικό ούτε στσ΄ Οινίαδες
Τειρεσίας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

το Λαογραφικό Μουσείο του Αιτωλικού, που έγινε και λειτουργεί με πολύ κόπο από ιδιωτική πρωτοβουλία, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ της ΠΕΡΙΟΧΗΣ, είναι το Λαογραφικό Μουσείο του ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ!!!!!!!