Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Παραευήνιος κάπρος

ΟΙ Ο.Μ.Ο.
Οι Ο.Μ.Ο. είναι μια ομάδα πολιτών του Μεσολογγίου, που αποτελείται κυρίως από κηνυγούς σπανίων ζώων. Ασχολούνται συστηματικά με την παρακολούθηση της τοπικής πανίδας και ενημερώνουν την κοινωνίας της πόλης για τα τεκταινόμενα στα περίχωρα.
Αυτή τη φορά, αυτή η εξαιρετική ομάδα επιστημόνων, εντόπισε ένα επικίνδυνο ζωντανό, που απειλεί με καταστροφή την πόλη του Μεσολογγίου και το Δήμο γενικότερα.
Η επιστημονική ομάδα των Μη Ενεργών Πολιτών, αμέσως μόλις διάβασε την αναφορά των Ό.Μ.Ο. ασχολήθηκε διεξοδικά με το θέμα και μας ενημέρωσε ότι το σπάνιο ζωντανό είναι πράγματι ένας "παραευήνιος κάπρος" και πρόσθεσε ένα σημαντικό στοιχείο στη μελέτη του εν λόγω ζωντανού, που ΔΕΝ είχε εντοπίσει η επιστημονική ομάδα των Ό.Μ.Ο. Δεν πρόκειται για απλό για τον οποιοδήποτε κάπρο, αλλά για την πιο επικίνδυνη μορφή αυτού του ζώου αφού κατάγεται από την οικογένεια του giannis axristous, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε ΟΛΟΙ το νου μας, και μόλις το συναντάμε να το φτύνουμε, αφού αυτή είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος αποφυγής του ζώου αυτού από τη πόλη.
Διαβάστε την επιστημονική αναφορά των Ο.Μ.Ο.

Πυκνώνουν οι φήμες ότι έχει ενσκήψει από σχεδόν... τετραετίας στην περιοχή του Ευήνου, άκρως επικίνδυνος κάπρος, που λυμαίνεται την περιοχή μας, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές. Το παράδοξο της υπόθεσης είναι πως στην αρχή αντιμετωπίζονταν ως συμπαθές και υπό εξαφάνιση ζώον (αφού έχει να εμφανιστεί από την εποχή του Ομήρου -όρα «Καλυδώνιος Κάπρος») και λίγοι έδιναν σημασία στις πράξεις του. Αφήστε που πολλοί νόμιζαν πως ήταν μοναχός του. Αμ δε! Η συνοδεία του όμως φαίνεται να έχει περίεργα και ανεξήγητα χαρακτηριστικά.
Οι πληροφορίες που φτάνουν με καταιγιστικούς ρυθμούς αναφέρουν πως στο ένα εξ αυτών, στο πιο γέρικο, αρέσει η …μπάλα και όπου την βρει διαρκώς ξύνεται πάνω της με τα οπίσθια. Σύμφωνα με την σωματοδομή και το νανώδες ανάστημά του πρόκειται για μια πανάρχαια βιοποικιλία, απ’ ευθείας απόγονο του Νεάντερνταλ, με το όνομα Brikius Euruproktus, που συνήθως κρύβεται πίσω από τους άλλους, παρουσιάζοντας ισχυρό ένστικτο αυτοσυντήρησης.
Τις κινήσεις της ομάδας φαίνεται να κατευθύνει ένα υψηλόσωμο αλλά αργοκίνητο καπράκι, με αετίσιο μάτι, της οικογενείας Glyps-Glyps Patoboukalus. Στο θηλυκό μέλος της ομάδας, άκουσον, αρέσουν τα κλαρίνα, που παίζουν όμως μόνο δημοτικά. Τα κλέβει από τους οργανοπαίχτες και χάνεται με τις ώρες να τα περιεργάζεται και να τα δοκιμάζει αν παίζουν καλά. Φαίνεται να ανήκει στην οικογένεια Edodimus Kavaloklarinus. Για εμπροσθοφυλακή, βάδιζε παραπατώντας μια εδώδιμη αλλά και αποικιακή ποικιλία, της οικογενείας Pepe Kaka.
Για τα άλλα, τα καμιά δεκαριά μικρά καπράκια, που ακολουθούσαν, οι επιστήμονες δεν μπόρεσαν να καταλήξουν στην ταυτοποίηση του είδους τους, αφού δεν έβγαζαν φωνή, μόνο γρύλλιζαν, σαν να επιδοκίμαζαν μονίμως τις πράξεις του αρχηγού τους. Ένα ξεκομμένο καπράκι, που ακολουθούσε –συμπαθώς, φαίνεται, διακείμενο προς την ομάδα-, έφτυνε συνεχώς τα χέρια του και έβγαζε άναρθρες κραυγές (περίεργο το ζωικό βασίλειο!).
Για να συνεννοούμαστε, λοιπόν, ας ονομάσουμε το επικίνδυνο αυτό ζώο «Παραευήνιο κάπρο». Παρατηρώντας τις δικές του συνήθειες, οι επιστήμονες κατέληξαν πως παρουσιάζει μια ανεξήγητη εμμονή να τρίβει τον πισινό του σε κάθε είδους γυαλιστερό αντικείμενο, με έφεση στις αστραφτερές Mercedè. Όπου, πάλι, δει εργοτάξιο ορμάει και απειλεί τους εργολάβους να του δώσουν φαΐ. Τι να κάνουν κι εκείνοι; Φοβούνται και του δίνουν. Είναι δε απολύτως κυκλοθυμικός και, πράγμα σπάνιο, τα βρίσκει με τους γύφτους, αφού είναι γνωστό πως ακόμα και τα σκυλιά τους γαυγίζουν. Όποτε κουράζεται από τις πολλές γύρες προς αναζήτηση τροφής, αράζει σε –κατά προτίμηση- παραδοσιακές πελάδες, που έχουν παραχωρήσει έντρομοι σ’ αυτόν και στην ακολουθία του οι ανήμποροι ιδιοκτήτες τους.
Κατά το Δημοσωτήριο έτος 2010 και τις εκλογικές αναταράξεις που προμηνύει για την ρημαγμένη πόλη μας, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη να βρούμε και να εξολοθρεύσουμε τον «Παραευήνιο κάπρο» με την ακολουθία του, πριν η κατάσταση βγει εκτός ελέγχου και πριν προκαλέσουν μεγαλύτερες καταστροφές. Η πόλη μας πρέπει να βρει την ηρεμία της, να σκεφθεί απερίσπαστη με ποιο τρόπο θα λύσει τα χρονίζοντα προβλήματα της περιφέρειάς μας. Να επιλέξει τους κατάλληλους ανθρώπους που θα την εκπροσωπήσουν στις νέες συνθήκες που ανοίγονται μπροστά μας. Δεν μπορεί να μας τρώει τον χρόνο το κυνήγι του «Παραευήνιου κάπρου» και της συνοδείας του. Εμείς οι Ο.Μ.Ο. θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την εύρεση και την εξολόθρευσή τους.

Συνταχθείτε μαζί μας.
Ο. Μ. Ο.
Εξολοθρεύει κάθε επικίνδυνο κάπρο

από το IeraPolis





για την αντιγραφή και το σχόλιο στην αρχή
Τειρεσίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: