Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Βρέθηκε η λύση για τα ασφαλιστικά ταμεία: ΚΕΙΟΝ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟΝ

Ανοιχτή επιστολή προς τη συντρόφισσα Κατσέλη
Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής, (λέμε τώρα), Ασφάλισης

Συντρόφισσα Κατσέλη,

Παίρνω το θάρρος να σου γράψω, γιατί δεν αντέχω άλλο την άγνοια και το θράσος ορισμένων κακοαναθρεμμένων συμπολιτών μας, που, ενώ τα έφαγαν όλα μαζί με το σύντροφο Πάγκαλο, τώρα διαμαρτύρονται. (Πάντως, συντρόφισσα, μεταξύ μας, φαίνεται ότι ο σύντροφος Πάγκαλος έχει πολύ διαφορετικό μεταβολισμό απ όλους αυτούς που τα έτρωγε μαζί τους). Τέλος πάντων. Επανέρχομαι στο θέμα. Και το θέμα μου είναι ότι βρέθηκε η λύση για να λυθεί άπαξ δια παντός το πρόβλημα των ασφαλιστικών ταμείων και ειδικότερα το συνταξιοδοτικό. Βλέπεις ο πρόεδρος όλων των συντόφων του πλανήτη, ο Γ. Παπανδρέου, είχε την ατυχία να κυβερνήσει σε μια εποχή με... υψηλό μέσο όρο ζωής των πολιτών. Τι φταίει ο κακομοίρης; Και εσύ, συντρόφισσα, γίνεσαι αντιπαθητική περιορίζοντας τις επιδοτήσεις, ανεβάζοντας τα όρια συνταξιοδότησης και μειώνοντας τις συντάξεις, ενώ η λύση είναι πολύ απλή: Λείπει η Παιδεία στον τόπο μας. Πρέπει να μεταλαμπαδεύσουμε τα αρχαία ελληνικά πρότυπα και ιδεώδη (τα οποία είναι τόσο αρεστά στην εποχή μας).
Γιατί χωρίς παιδεία, που πάμε συντρόφισσα;
Πρέπει να ξαναμπεί στη ζωή μας ο νομοθέτης Αριστείδης, ένας από τους εφτά σοφούς της αρχαιότητας, που καταγόταν από την Κέα (Τζια) και είχε θεσπίσει το “Κείον το νόμιμον”.
Ο πολίτης, δηλαδή, όταν περνούσε τα 70 έτος ζητούσε την άδεια να αυτοκτονήσει, γιατί οι σωματικές και πνευματικές του δυνάμεις δεν ήταν ωφέλιμες για την κοινωνία.

Έπινε πρόθυμα, μάλλον Μανδραγόρα, σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα περιστοιχισμένος από τους συμπολίτες του.
Να, λοιπόν, τι χρειάζεται: Παιδεία και πάλι Παιδεία και μάλιστα αρχαιοελληνική.

Ξεκινήστε την εκστρατεία και θα βρήτε όλους τους αρχαιολάτρες στο πλευρό σας.
Προς θεού μην υπολογίσετε το πολιτικό κόστος, ούτε τους συντρόφους σας (πότε τους υπολογίσατε, άλλωστε).
Δε Θα ήταν άσχημο να ξεκινούσαμε από τους άνω των 70 χρόνων Βουλευτές μας, ώστε να παραδειγματιστούν οι απείθαρχοι συνέλληνες
Με συντροφικούς χαιρετισμούς
ένας σύντροφος

για την αντιγραφή
Κασσάνδρα
το βρήκα στα 24 γράμματα
μου άρεσε πολύ

Δεν υπάρχουν σχόλια: