Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Άλλο ένα αυτογκόλ της δημοτικής αρχής. Το κλάδεμα μετατράπηκε σε πετσόκομμα. Μετατόπιση ευθυνών μεταξύ Μασαούτη και Μαντζή.








Άκρως επικίνδυνη είναι η κατάσταση στη κοινωνία του Αιτωλικού, μιας και οι απανωτές αστοχίες των, Μαντζή και Μασαούτη, έχουν φέρει στα όρια, την αντοχή και την ηρεμία της πόλης μας.

Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος, καθημερινά αποδεικνύουν την επικινδυνότητα που ενέχει η άσκηση καθηκόντων, σε τομέα όπου είναι άγνωστο για αυτούς το αντικείμενο, αλλά κυρίως ο χώρος άσκησης αυτών των καθηκόντων. 

Κανείς από τους δυο, δεν είχε ούτε έχει σχέση με το Αιτωλικό, δεν γνωρίζουν καν τα προβλήματά του και βέβαια δεν έχουν αλλά ούτε μπορούν να αγγίξουν την ιδιοσυγκρασία της κοινωνίας μας. 

Μετά την πειρατική πράξη, περισυλλογής αδέσποτων, σήμερα προχώρησαν σε νέο έργο καταστροφικής δημιουργίας.
...

Υποτίθεται ότι στόχος του έργου είναι το κλάδεμα των επικίνδυνων κλαδιών από τα δέντρα, κυρίως των ευκαλύπτων.
Το αποτέλεσμα είναι η κατακρεούργηση των δέντρων και η αποψίλωση του αστικού τοπίου, όπως αυτό είχε διαμορφωθεί, με τα δέντρα αυτά, τα οποία έδεναν αρμονικά και  χάριζαν πλουσιοπάροχα τον ήσκιο τους, σε μια πόλη που ψάχνει μετά δεήσεως, για ένα τουλάχιστον τετραγωνικό γης, ώστε να μπορούν να παίξουν τα παιδιά και να ησυχάζουν οι μεγαλύτεροι.

Μπροστά σε αυτή τη θέα, των κατεστραμμένων δέντρων οι κάτοικοι όχι μόνο αντέδρασαν, αλλά παραλίγο να πάρουν και το νόμο στα χέρια τους.

Μεγάλοι απόντες από την αντιπαράθεση που ακολούθησε μεταξύ δημοτών και εργολάβου (Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΦΤΑΊΕΙ ΣΕ ΤΊΠΟΤΑ) , ήταν οι αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Αιτωλικού.

Μετά από ώρες, ο Μασαούτης απάντησε στις τηλεφωνικές κλίσεις των δημοτών, δηλώνοντας άγνοια για το έργο και πολύ περισσότερο για τις συνέπειες.

Η καθυστερημένη αντίδραση της Ματζή, τηλεφωνική και αυτή, επίσης αποποιήθηκε την ευθύνη, λέγοντας ότι είναι έργο της Μαλαχρή  με τη σύμφωνη γνώμη του Μασαούτη. 

Μετά από αυτό, ο Μασαούτης τους είπε να ζητήσουν το έγγραφο που δίνει την άδεια στον εργολάβο να προχωρήσει στο κλάδεμα των ευκαλύπτων. 

Με απλά λόγια, οι Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Αιτωλικού, αποποιήθηκαν το ρόλο τους, έπαιζαν κρυφτούλι με τους δημότες και έφτασαν στο σημείο να καταγγέλλουν ο ένας τον άλλο, ώστε να αποφύγουν τις συνέπειες.

Η ακραία ασχετοσύνη τους, κατάφερε να μετατρέψει το θεσμό, σε στόχο αντίδρασης  της κοινωνίας, απέναντι, όχι μόνο στους ίδιους, αλλά και στο σύνολο της σημερινής δημοτικής αρχής. 
 
Η αλήθεια είναι ότι τα δέντρα αυτά, πράγματι έπρεπε να κλαδευτούν, γιατί όλες οι προηγούμενες δημοτικές αρχές, τα είχαν εγκαταλείψει, με αποτέλεσμα να φτάσουν στα σύννεφα, ενέχοντας το κίνδυνο, κάποιο κλαδί να πέσει και να τραυματίσει κάποιον περαστικό.

Το δεύτερο είναι ότι, πράγματι αυτά τα δέντρα σε δυο τρία χρόνια  θα αποκτήσουν το μέγεθος και την ομορφιά που μας έκλεψαν οι αστοχίες των άσχετων εκπροσώπων μας.

Το πραγματικό πρόβλημα, είναι στο δασαρχείο της περιοχής μας, το οποίο έδωσε την άδεια για το κλάδεμα. 

Σε τέτοιες περιπτώσεις, θα πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένη έκθεση όπου θα περιγράφεται το ύψος και η φύση των κλαδιών που πρέπει να κοπούν. 

Επίσης θα έπρεπε να υπάρχει υπάλληλος του Δασαρχείου Μεσολογγίου, ο οποίος θα επόπτευε το κλάδεμα.

Από ότι μάθαμε ο κανονισμός λέει ότι, όταν υπάρχει συστοιχία δέντρων εντός της πόλης, υπεύθυνος είναι ο δήμος για το κλάδεμα, με την άδεια και την εποπτεία όμως του Δασαρχείου και με την προϋπόθεση ότι, δεν θα τα ξεριζώσουν και δεν θα τα κλαδέψουν με σκοπό την πώληση των ξύλων, γιατί τότε θα έχουμε το αποτέλεσμα που όλοι είδαμε.

Το κακό λοιπόν ξεκινά από το Δασαρχείο, επειδή προφανώς δεν θέλησε να χαλάσει τις σχέσεις του με τη δημοτική αρχή του ραδιομεγάρου, οπότε  και κατέληξε στους τραγικούς Μαντζή και Μασαούτη, οι οποίοι κρύβονταν για να μην υποστούν τις συνέπειες.

Επίσης θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το ξύλο του ευκαλύπτου έχει ιδιαίτερη χρήση και  αξία στην αγορά (όχι ως καυσόξυλο), αλλά το κυριότερο είναι ότι αποτελεί κοινωνικό-δημοτικό  αγαθό και ανήκει σε όλους τους δημότες.

Αυτό σημαίνει ότι η πληρωμή του εργολάβου μέσω της παραχώρησης των ξύλων από το κλάδεμα, απαγορεύεται, ώστε να μην φτάσουμε σε φαινόμενα σαν τα σημερινά, όπου δεν μιλάμε για τίποτα παραπάνω από...  πετσόκομμα.

 Αυτά δεν τα ξέρει η κυρία Μελαχρή; 
Δεν τα ξέρει ο αντ' αυτού δήμαρχος Στέλλιος;
Και βέβαια δεν ρωτάμε για τη Μαντζή και τον Μασαούτη, γιατί ένα ξένο σώμα και να σου απαντήσει, θα είναι σε άλλη γλώσσα. 

Τα αυτογκόλ της νέας δημοτικής αρχής πάνε σύννεφο, η μόνη αντίδραση των στρατηγών της ήττας είναι η μετατόπιση ευθυνών σε άλλους.

Δήμαρχε η δημοτική αρχή έχει αποξενωθεί από το σύνολο της κοινωνίας γιατί δεν υπάρχει κάποιος αυτή τη στιγμή να τραβήξει το κάρο. 

Οι μόνοι που σου έμειναν είναι, εξωθεσμικοί παράγοντες, που πληρώνονται για να κάνουν αυτό που ξέρουν και δυστυχώς  το μόνο που ξέρουν είναι ο κίτρινος τύπος, η απομόνωσή σου και εφεύρεση εχθρών, ώστε να σου δίνουν το αίσθημα της ασφάλειας, απέναντι στους εικονικούς εχθρούς που κατασκευάζουν. 

Δώσε ένα τέλος στα τρωκτικά του ραδιομεγάρου, θα ακολουθήσουν αποκαλύψεις που θα απορείς και εσύ για αυτό τον ξεπεσμό της παρέας που κάνει κουμάντο. 














Μ.Ε.Π 

Δεν υπάρχουν σχόλια: