Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

«Μαρίνα Μεσολογγίου» το τέλος των Ψευδαισθήσεων



Πόσο επικερδές είναι τελικά στη περιοχή μας το επάγγελμα του Ξυπόλυτου Επενδυτή;

Η απραξία η υποβάθμιση και ο παραγκωνισμός της περιοχής μας από το σύγχρονο κόσμο, την εξέλιξη και την ανάπτυξη, φαίνεται ότι αναγκαστικά οδηγεί στη συγκέντρωσης κάθε λογής απατεώνα, με σημαία μια άυλη επένδυση με χρήματα του δημοσίου ή του δήμου μας.

Έτσι, και με τις πλάτες του ανύπαρκτου κράτους, με την ανοχή και σε πολλές περιπτώσεις τη συνεργασία των τοπικών αρχόντων μας,  οι απατεώνες επενδυτές ευημερούν σ’ αυτή τη γωνιά της Ελλάδας, αντιγράφοντας τους ληστές δημοσίου χρήματος, που ζουν στους φορολογικούς παραδείσους της υφηλίου.  

Δεν είναι τυχαίο που ένας πρώην επόπτης αλιείας θέλησε και διεκδίκησε, χωρίς καμιά σεμνοτυφία, να πάρει στην ιδιοκτησία του ολόκληρη τη Λιμνοθάλασσα.

Δεν είναι τυχαίο που κάποιος άγνωστος και άφραγκος Ολλανδός πρίγκιψ της γνωστής οικογενείας των “Dosmou ke mena  Barba  από το «έχει Καλαμάτα η Αγγλία», πήρε τη μαρίνα Μεσολογγίου και η μαρίνα τον πληρώνει, για να μπορεί να ανταπεξέρχεται στους οικιακούς του λογαριασμούς  στη ΔΕΗ και τη ΔΕΥΑΜ.

Δεν είναι τυχαίο που ο εκπρόσωπος του κίτρινου τύπου στη περιοχή μας, κατάφερε να αναρριχηθεί στην τοπική εξουσία και σήμερα να πασάρεται ως ο αντ’ αυτού δήμαρχος Μεσολογγίου.

Αυτές ήταν οι σκέψεις και οι προβληματισμοί μας, όταν αρχίσαμε ένα διάλογο μέσα από κάποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης με τον κ. Κανή, ώστε να πληροφορηθούμε που βρίσκεται  ακριβώς αυτό το θέμα σήμερα και ο οποίος δεν έκρυψε ότι αντιπροσωπεύει συγκεκριμένη πρόταση και λύση στο μείζον πρόβλημα της μαρίνας Μεσολογγίου.



...

Ερώτηση: κ. Κανή το 2012 «σηκώσατε» αυτό το θέμα και μάλλον όλα δείχνουν ότι δικαιωθήκατε εκ των υστέρων.

 

 Για πέστε μας επιγραμματικά και κατανοητά για το που ακριβώς βρισκόμαστε σήμερα. 

 

Απάντηση: Βεβαίως, επιγραμματικά και κατανοητά εννοείται.

 

1ον: Έχουμε την εταιρεία «ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΜΑΡΙΝΑ Α.Ε» έκπτωτη από το Νοέμβριο του 2009 λόγω μη τήρησης των συμβατικών όρων!!!                                                                                                        

2ον: Η εταιρεία λειτούργησε παράνομα χωρίς άδεια ως πάρκινγκ σκαφών!!! Με την ανοχή πολλών αρμοδίων…..                        

3ον: Μην ξεχνάμε ότι ο Καραπάνος, ο αξιολογότερος Δήμαρχος των 200σίων μετεπαναστατικών χρόνων, ήταν χλιαρκίσος, τσέπωνε δηλαδή ένα χιλιάρικο το μήνα…                                            

4ον: Έχουμε παρέμβαση της Εισαγγελίας για όλη αυτή την κατάσταση και αναμένουμε αποτελέσματα.                                            

5ον: Παγκοσμίως υπάρχει το greek paradox, το οποίο εισπράττεται θετικά από τους ξένους για την ιστορική μας πορεία. 

Το παράδοξο αυτό, επιβεβαιώνεται αρνητικά στην ιερά μας πόλη. Έχουμε δηλαδή σιγοντάρισμα «επενδυτών» χωρίς κεφάλαιο...Και το Κράτος μας δια των, εκπάγλου ομορφιάς καλλονών, Όλγας Κεφαλογιάννη και Έλενας Κουντουρά, ανανέωσε τη σύμβαση διαδοχικά  της εταιρείας που ….ουδέποτε τήρησε τους συμβατικούς όρους!!!

 Το επαναλαμβάνουμε μο νό το να!!! 

Ακολούθησε πρόσφατα, εκείνος ο «πάσσαλος» της Αριστεράς και της Προόδου, ο Θεοχαρόπουλος  που συνέβαλε και αυτός έτσι απλά…, παραχωρώντας τμηματική άδεια!! !

 Δηλαδή προσέξτε,  τους παραχώρησαν το Δημόσιο λιμένα του Μεσολογγίου να εισπράττουν προκειμένου να….. επενδύσουν στο έργο!!!

 Αυτό επιβεβαιώνει όπως αντιλαμβάνεστε απολύτως το greek paradox στην περίπτωσή μας αρνητικά  και ακυρώνει παντελώς την, περί επενδύσεων Οικονομική Σχολή του Σικάγο! 

Ο σημερινός Δήμαρχος καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την κατάσταση και εγκαλεί από καιρό τώρα, τον Ολλανδό μέτοχο. Ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, είναι ακόμη Διευθύνων Σύμβουλος!!! και κάνει κουμάντο… Δεν γνωρίζουμε αν η Ολλανδική πρεσβεία τηλεφώνησε και στον Λύρο…. Φανταστείτε τι θα γινόνταν, αν  ένας Έλληνας  είχε καταλάβει χώρο στο λιμάνι του Ρόττερνταμ...Θα τον κρέμαγαν αμέσως στον πιο σκουριασμένο φανοστάτη… 

Στη μακροχρόνια θητεία του Ολλανδού, επεβλήθησαν τεράστια πρόστιμα στην εταιρεία, ένεκα εικονικών τιμολογίων  απ’ ότι ξέρουμε. Σήμερα τα χρέη της εταιρείας προς το Ελληνικό Δημόσιο και τρίτους,  αγγίζουν τα 4.000.000 ευρώ.

 Εγώ πράγματι, ως εκπρόσωπος του κ. Σταύρου Κυριακούλη, από τους σοβαρότερους Ελληνες επιχειρηματίες, Leader στις Μαρίνες, στον Ελλαδικό χώρο και στη Μεσόγειο, κατέθεσα κατά τον επισημότερο τρόπο την επενδυτική του πρόταση. Αυτό έγινε τον Απρίλιο του 2020 στο προσωπικό πρωτόκολλο του Δημάρχου (Α.Π: 100/28/4/2020) με τη Δικηγόρο μου την κ. Παναγιώτα Αμούργη. 

Ακολούθησε συνάντηση, ήρθε ο επενδυτής στο Μεσολόγγι με όλο του το επιτελείο… Ακόμη κύριοι... περιμένουμε απάντηση!! 


Η ολιγωρία του Δημάρχου, τορπιλίζει τη μεγάλη προσπάθεια του Πρωθυπουργού Μητσοτάκη για Ανάπτυξη και Ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας και ζημιώνει το Δήμο μας και την περιοχή. Στον κ. Λύρο το τονίσαμε επανειλημμένως, το έργο αυτό είναι Στρατηγικής σημασίας…. Αν το αντιληφθεί,  θα τον μακαρίζει ο Δήμος Μεσολογγίου εσαεί. Διαφορετικά…                

6ον: Για του λόγου το αληθές, σας καταθέτω και τα σχετικά έγγραφα του Κράτους μας. 









Ο ΔΡΑΚΟΣ 





5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο κάνης τόσα χρόνια δηλαδή θέλει να τα κονομησει μέσω Κυριακούλη εν ολιγοις ...

Ανώνυμος είπε...

καλή σας ημέρα από την Αθήνα,
Το θέμα αυτό "'επαιξε" χθες το μεσημέρι σε μεγάλο ραδιοφωνικό σταθμό στην Αθήνα όπου και έγινε αναφορά στο blog σας.
Διαβάζοντας μετά την συνέντευξη στο blog, με εντυπωσίασε ο κύριος Γιάννης Κανής (που όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή, είναι πρώην πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου), που επώνυμα και με απολύτως τεκμηριωμένο τρόπο, γνωστοποιεί στη συνέντευξη κακώς κείμενα και μία παντελή (διαχρονική) αδράνεια των υπευθύνων. Αυτά είναι εξαιρετικά επίκαιρα και έχουν απόλυτη επαλήθευση με όσα ζήσαμε οι κατοικούντες στην Αθήνα τις τελευταίες ημέρες λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών. Ειλικρινά με απογοητεύει το σχόλιο του συμπατριώτη μας στο τέλος της ανάρτησης που βγάζει μία μιζέρια αφού φαίνεται να μην τον ενδιαφέρει η ουσία των όσων γνωστοποιεί ο κύριος Κανής επώνυμα και μεγάλο θάρρος. Τα θερμά μου συγχαρητήρια στους υπεύθυνους του blog που επιδεικνύουν μεγάλη κοινωνική ευαισθησία.

Unknown είπε...

ο κύριος Κανής εκφράζει την ανησυχία του με πολύ πειστικό και ξεκάθαρο τρόπο. Και όπως φαίνεται από την συνέντευξή του είναι βαθύς γνώστης του θέματος αφού ήταν και επί σειρά ετών πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου
Το αναρτηθέν σχόλιο δεν μπαίνει καθόλου στην ουσία των όσων διατυπώνει με τόσο καθαρό τρόπο. Δηλαδή να μην αλλάξει τίποτα στην περιοχή μας?

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή να το καταλάβω και εγώ: Βγαίνει κάποιος επώνυμα, απολύτως ξεκάθαρα και θίγει κακώς κείμενα για την διαχείριση ενός σημαντικού θέματος που είναι όνειδος, αποτυπώνει την κατάπτωση και την παρακμή στην πόλη μας και αντί να ευαισθητοποιηθούμε, να προβληματιστούμε, πετάμε τη μπάλα στην εξέδρα. Συγχαρητήρια κύριε Κανή!

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στον θαρραλέο κύριο Γιάννη Κανή πρώην πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου, που μέσα σε λίγες γραμμές με πολύ απλό και κατανοητό τρόπο περιγράφει το πως μία μεγάλη επενδυτική ευκαιρία για την πόλη μας έχει μετατραπεί σε μία θλιβερή τραγωδία. Μου προκαλούν μεγάλη λύπη τα πρώτο σχόλιο που το χαρακτηρίζει μία απογοητευτική ρηχότητα και μικρότητα. Πόσο άλλο πιο κάτω θα κατρακυλίσουμε;;