Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Ε όχι ρε Στέλλιο (αντ' αυτού δήμαρχος), δεν φταίει ο καραπάνος, που είσαι άσχετος με την τοπική αυτοδιοίκηση και τις δημοκρατικές διαδικασίες.






Κλάμα σήμερα από την φυλλάδα του Μεσολογγίου, για την αναμενόμενη απόρριψη από τη Περιφέρεια Δ. Ελλάδας του Τεχνικού Προγράμματος του δήμου της ιεράς πόλης του ραδιομεγάρου.

Η γνωστή φυλλάδα του Μεσολογγίου, σε ρόλο Γιόζεφ  Γκαίμπελς, θέλοντας να προλάβει ενδεχόμενη στάση πληρωμών και στασιμότητα έργων (ποιών έργων άραγε ;), έχει ως κεντρικό θέμα, την ένσταση που κατέθεσε ο καραπάνος στην Περιφέρεια, επί της διαδικασίας, μιας και το δημοτικό συμβούλιο δεν δέχτηκε καν, να συζητήσει, έστω και για τυπικούς λόγους, την πρότασή του.

Η δημοσίευση  αυτή, έχει βέβαια και άλλους στόχους, όπως η άσκηση πίεσης προς τη Περιφέρεια, ώστε να μην παρθεί τέτοια απόφαση και δεύτερον, μιας και ξέμεινε η φαρέτρα του Στέλλιου (αντ' αυτού δήμαρχος) από κάλπικα όπλα, να στρέψει την οργή των προμηθευτών ή των δημοτών, ενάντια στον καραπάνο, προφυλάσσοντας έτσι τον Λύρο.
...

Για το ποιόν του Στέλλιου δεν είχαμε ποτέ καμιά αμφιβολία, ούτε βέβαια για την προσφορά του στα δημοτικά δρώμενα, εσύ όμως βρε δήμαρχε, που πας ;

 Δεν βλέπεις που σε οδηγεί ο φελλός της κοινωνικής μας ζωής; 
Δεν βλέπεις ότι, κανείς πλέον δεν σε αναγνωρίζει ως δήμαρχο, αλλά ως αντ' αυτού Στέλλιο;

Που είναι τα στελέχη σου; Πως θα αντιμετωπίσεις έναν καιροσκόπο υπόδικο, όπως είναι ο καραπάνος; 

Αυτός δεν έχει τίποτα να χάσει, έτσι κι αλλιώς είναι με το ένα πόδι στη φυλακή, το σίγουρο είναι ότι θα τα παίξει όλα για όλα.

 Εσύ όμως, γιατί κάνεις μάχες οπισθοφυλακής;

 Γιατί παρασύρθηκες από τις Σειρήνες, για μια επιφανειακή επικράτηση της εξουσίας που έχεις στα χέρια σου ; 

Δεν βλέπεις ότι ο Γκμπελίσκος που έχεις δίπλα σου, μόνο προπαγάνδα μπορεί να σου προσφέρει και αυτή του χειρίστου  είδους;

Βάλε επιτέλους μπροστά τις μηχανές, απαλλάξου από τα βαρίδια της χιτλερικής κλίκας που διοικεί και σε αποξενώνει από την κοινωνία, αλλά και από το ίδιο το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Άφησε το φως να γεμίσει το δημαρχείο και μη φοβάσαι, οι πρώτοι που θα την κάνουν θα είναι οι καλικάντζαροι, που σου πουλάνε εκδούλευση, σκάβοντάς σου το λάκκο, χωρίς να το έχεις αντιληφθεί μέχρι τώρα.

Δημοκρατία σημαίνει διάλογος και διάλογος, όχι μόνο μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και με την κοινωνία, τους μαζικούς φορείς, τους επιστήμονες, τους απλούς πολίτες, τους επαγγελματίες,  αυτής της κοινωνίας που ηγείσαι. 


Ο ΔΡΑΚΟΣ 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

re okso broma pou parakalages na ginis o stelios tou karapanou. isnogood

Κωνσταντινος είπε...

Μήπως δια της πλαγιάς οδού η Αποκεντρωμένη κάνει δεν το τελικά το τεχνικό πρόγραμμα?? Λέω μήπως....

''Μη ενεργοί Πολίτες'' είπε...

Πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει λόγος, μιας και το κονδύλι για τον δήμο Μεσολογγίου έχει προσυπολογιστεί, από την Περιφέρεια και ο δήμος απλά το κατανέμει.