Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Γιατί να μην αντικαταστήσουμε τη σημερινή διοίκηση του Αιτωλικού, στη πράξη;



Θεωρούσαμε ότι η χρονική προθεσμία, που θα δίναμε στη νέα διοίκηση του Αιτωλικού, θα έδινε το απαραίτητο περιθώριο στους νεοφώτιστους της νέας δημοτικής αρχής να προσαρμοσθούν  και κατόπιν να δώσουν ότι καλύτερο είχουν ως μέλη της κοινωνίας μας. 

Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ σκληρή, για τη πόλη μας αλλά και για την καθημερινότητα των δημοτών και συνανθρώπων μας.

Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Αιτωλικού, βολοδέρνουν απλά από γραφείο σε γραφείο ανωτέρων τους στη διοίκηση ή όταν κάνουν την εμφάνισή τους στο Αιτωλικό, απλά κοιτάνε που είναι ο φακός για να βγάλουν αναμνηστικές φωτογραφίες .

Τεράστια τα προβλήματα του Αιτωλικού και η κατήφεια των δημοτών έχει σκεπάσει τις όποιες ελπίδες υπήρξαν, από την αλλαγή σελίδας, στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.

Μέσα όμως από αυτή τη μαυρίλα, μια μικρή ομάδα Αιτωλικιωτών, έδωσε το στίγμα της, στην ανάπλαση της πόλης μας, αποδεικνύοντας  ότι το μέλλον, η ομορφιά, η άσκηση της πραγματικής τοπικής αυτοδιοίκησης, είναι εδώ.

Το λιμανάκι είναι το πρώτο τους βήμα, το οποίο καθάρισαν από σκουπίδια, μετέφεραν υδρόβια πουλιά και ασφάλισαν το χώρο με περίφραξη, ώστε να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία. 

Στον αντίποδα, έχουμε την πρόεδρο και τον αντιδήμαρχο, που προσπαθούν να δείξουν κάποιο έργο, αλλά λόγο μάλλον μη επαφής ή άγνοιας των αναγκών της κοινωνίας, αρέσκονται σε καθαρισμούς ιδιωτικών οικοπέδων, φύτευση μπρόκολων ως καλλωπιστικά φυτά και μπογιάτισμα παγκακιών .

Το ερώτημα ή μάλλον το δίλλημα που μπαίνει σε όλους μας είναι ένα: 

Γιατί δεν τους καταργούμε στη πράξη; 

Γιατί δεν ορίζουμε ημερομηνίες συνάντησης πολιτών, όπου θα παίρνονται αποφάσεις και θα ανακοινώνονται στους θεωρητικά νόμιμους εκπροσώπους μας; 

Δεν είναι το πρόβλημά μας πιστεύω να εκδιώξουμε τους νόμιμους εκπροσώπους μας, ούτε να καταργήσουμε το θεσμό, αλλά  αντιθέτως, να τον ενδυναμώσουμε, σώζοντας με αυτό τον τρόπο την αξία του, αλλά και το χαμένο χρόνο μας. 

Πιστεύω ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια για ακόμη μια χαμένη τετραετία .

Ποιο θα είναι το όφελος εάν καταψηφιστούν στο μέλλον αυτοί οι δυο που καιροσκοπούν με το μέλλον της πόλης μας ;

Το κακό θα έχει γίνει και ως γνωστόν , ο χρόνος και η πραγματικότητα θα μας το ανταποδώσουν με σκληρό τρόπο , για αυτή μας την ατολμία. 

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ  ΑΙΤΩΛΙΚΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ 


Η ΓΕΚΙΑ 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

to megalutero ergo pou egine sto etoliko meta ta gefuria, o liros kai i parea tou to afisan stin tuxi tou. apotelesma na gini miso. fainetai afto apo tis maketes kai sxedia pou exoun dimosiefthi.
eides poios xorhgise ta xila? o ergolavos tou ergou. Vazoun tous ethelontes na kanoun ti douleia pou eprepe na exoun kanei afti.
apo to ergo lipoun polla. pou pigan? tha apokaliftoun stin ora tous. psaxto