Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Ταπείνωση για τη δημοτική αρχή, σε μια μάχη για το αυγό του Κολόμβου








Ταπεινωτική ήττα υπέστη η δημοτική αρχή, εντός του δημοτικού συμβουλίου, από τον επίσης πρόσφατα  ταπεινωμένο στις δημοτικές εκλογές, καραπάνο,  σε μια μάχη εντυπώσεων , χωρίς ουσία και περιχεόμενο. 

Οι επιδιώξεις των στρατηγών του Λύρου ήταν να αφαιρέσουν το λόγο από τον καραπάνο, πιστεύοντας ότι με αυτό το τρόπο θα τον απομονώσουν και σιγά σιγά, να τον εξαφανίσουν.

Κανείς από δαύτους δεν του πέρασε καν η ιδέα ότι, τη μαφία δεν τη πολεμάς με μαφιόζικα μέσα και δεν το σκέφτηκε γιατί όλοι τους είναι της ίδιας σχολής με αυτή του καραπάνου. 
...

Ο κίτρινος τύπος που στήριζε τον καραπάνο, σήμερα στηρίζει τον Λύρο, το ίδιο παραδικαστικό κύκλωμα που στήριζε τον καραπάνο, τώρα δίνει τα ρέστα του με το Λύρο.
 Οι κλακαδόροι του καραπάνου, τώρα χτυπούν παλαμάκια στο Λύρο, ανεξάρτητα εάν άλλαξαν ονόματα και φάτσες. 

Η ιστορία άρχισε όταν στη συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου, η πλειοψηφία, δεν επέτρεψε καν να συζητηθεί η αντιπρόταση του καραπάνου, ο οποίος ως εκ θαύματος βρήκε το σωστό δρόμο των χρημάτων, για έργα και όχι για τη τσέπη του. 

Αυτό προκάλεσε την ένσταση καραπάνου, προς τη Περιφέρεια Δ. Ελλάδας, η οποία και την αποδέχτηκε, όπως είναι λογικό, μιας και οι καιροί του αποφασίζομεν και διατάσσομεν, μάλλον έχουν παρέλθει.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, κατατέθηκαν και οι δυο προτάσεις, όπου ανακαλύψαμε ότι δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά, παρά σε ένα έργο το οποίο είναι και άνευ αξίας ή τουλάχιστον δεν δικαιολογεί αυτή την αντιπαράθεση.

Η Πρόταση Λύρου έχει ως εξής : 


Και η πρόταση καραπάνου ως εξής :



Το ακόμη χειρότερο είναι ότι, ακόμη και αν βρίσκονταν μέση λύση για τις δυο προτάσεις και θεωρητικά εάν ο Λύρος δεν ήθελε να την εκτελέσει, θα μπορούσε με συνοπτικές διαδικασίες σε ανύποπτο χρόνο να τροποποιήσει το Τεχνικό Πρόγραμμα, σύμφωνα με τις επιδιώξεις και τις προτιμήσεις του. 

Τότε όμως δεν θα είχαν λόγο ύπαρξης όλα αυτά τα ρεμάλια που μάζεψε γύρω του ο Λύρος, τα οποία όπως είπαμε το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να δουλεύουν στο ημίφως ή το απόλυτο σκοτάδι, ώστε να αποδομούν και όχι να δημιουργούν.
Όπως τα τρωκτικά, που επιβιώνουν τρώγοντας  τους νεκρούς ή άρρωστους ζωντανούς οργανισμούς.

Τότε δεν θα είχαν  λόγο ύπαρξης και όλοι αυτοί που αδημονούν να κάνουν λάικ σε αναρτήσεις στη φατσοσελίδα του δημάρχου, όλοι αυτοί που κάθε εξάμηνο παίρνουν το λόγο στα συμβούλια για να πουν, συμφωνώ με τον προλαλήσαντα

Ήταν προδιαγεγραμμένη η ήττα, ακόμη και αν δεν έρχονταν με το τρόπο που ήρθε, γιατί τα δημοτικά πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο.

Ένας συνδυασμός που έχει απολέσει σχεδόν το σύνολο των δημοτικών του συμβούλων πρώτης γραμμής, όπως ο Διαμαντόπουλος, ο Γιαννόπουλος, η Πετρονικολού,  ο Ράπτης και άλλοι, οι οποίοι αντικαταστάθηκαν από ένα Στέλλιο και ένα  Σπανό με παρελθόν που δεν έχει να επιδείξει τίποτα, που να είναι παράδειγμα προς μίμηση,  στα κοινά ή στη τοπική αυτοδιοίκηση. 

Επίσης θα θέλαμε να μάθουμε τον εγκέφαλο αυτόν, που έδωσε τις εγγυήσεις, ώστε ο Λύρος να κινείται στα όρια του νόμου, ακροβατώντας ανάμεσα στο γράμμα και την ουσία του, με τελικό σκοπό την εγωιστική επιβολή απόψεων, με παράλληλη κατάργηση του δημοτικού συμβουλίου. 

Όλοι αυτοί είναι υπεύθυνοι για την χθεσινή ταπείνωση του δημάρχου, από έναν πλιατσικολόγο της πολιτικής ζωής του τόπου μας. 

Ακόμη και σήμερα, το μόνο που κάνουν αυτά τα λαμόγια είναι να κοινοποιούν σε όλα τα ΜΜΕ, το τους "μαμήσαμε" του καραπάνου, λες και αυτό θα ξινίσει τη μανέστρα κάποιου ή θα αναγκάσουν το Λιβανό να τον διώξει από το Υπουργείο. 

Το χάπι, σου χρυσώνουν δήμαρχε, για να συνεχίσεις να απολαμβάνεις τον ύπνο σου όταν τα τρωκτικά θα τρώνε συθέμελα τη δημοτική αρχή. 

Η ΓΕΚΙΑ 





3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

1 gia na tropopoiisis texniko programma xreiazesai apofasi dimotikoy sumbouliou
2 kai ta dio texnika programata itan gia klamata
3 opios pareteite h den eklegete eine stelexos protis gramis? giati oi parapano einai oloi kena palta
4 oli i dimotiki arxi den kanei gia tipota, oute ena texniko programa ousias den mpori na ftiaxi ki as min to ektelesi
5 tora thixtikan oi axristi pou den einai ikanoi na ermineusoun ena nomo sosta kai nomisan oti me stimena 152 tha katharizoun sinexia, oute o karapanos den ta ekane afta
6 kataferan sto dilima lamogio i vlakeia, pleon na kerdizi edafos to lamogio
7 tous gamisame (slogan 2021)

''Μη ενεργοί Πολίτες'' είπε...

1. Gia tin tropopiisi vevea ke xriazese apofasi dimotikou simvouliou, alla tha boruse na gini se anipopto xrono vazondas tous symvoulous pro dilimatos.
2. Anaferoume onomata protis gramis ke oxi mono dimotikon simvoulon.
3. Den ine mono idimotiki arxi gia klamata, ala ke i adipolitefsi, mazi me kapious pou to pezoun aneksartiti anagnostes.
4. Mallon esi kseris kalitera
5. Ne ine kinos apodekto oti kerdizi tin parastasi to lamogio, pistevoume omos sto tsitato tou Ainstain.
6. Eksartate pios to lei ale ke pios to kani, mi valis stixima

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΧΙΚΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΛΥΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Ο ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ.ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΑΡΟΤΙ Ο ΛΥΡΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΩ ΒΟΛΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΠΛΑΤΗ.ΤΟΤΕ ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΛΕΣ..Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟ ΓΛΥΦΟΥΝ ΤΟΝ ΛΥΡΟ ΓΙΑΤΙ Η ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΝΕ ΛΟΓΩ ΚΟΒΙΝΤ.ΕΑΝ ΦΥΓΕΙ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΦΕΥΓΕΙ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΚΛΗΤΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕΙ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Η ΟΠΟΙΑ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΥ,ΟΠΟΤΕ ΤΟΝ ΛΥΡΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΝΕ ΠΟΡΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΟΥΝ ΟΤΑΝ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ